Hlavní navigace

200cm obraz na z 32 cm se Sanyo DWL20J

2. 6. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost Sanyo představila projektor PDG-DWL20J s ultrakrátkou projekční vzdáleností, 2m obraz dá na vzdálenost 32 cm.

Projektory s krátkou projekční vzdáleností, anglicky též „short-throw“, jsou v posledních letech stále oblíbenější. Díky svým možnostem šetří místo, jsou snadno použitelné i v menších místnostech a hodí se pro přenášení.

Projektor Sanyo PDG-DWL20J patří do této kategorie přístrojů, dvoumetrový (80“) obraz umí promítat na vzdálenost 32 cm a pokud se umístí až těsně ke zdi, stále zvládá 74“ obraz. To je dáno konstrukcí projektoru s čočkou umístěnou netradičně přibližně ve třetině těla přístroje ne na jeho začátku, jak je to u projektorů obvyklé. Díky variabilnímu systému promítání však lze projektor umístit do různých pozic i poloh tak, aby v místnosti co nejlépe zapadl.

Projektor využívá obrazový procesor od Texas Instruments (pravděpodobně DLP) a maximální promítací rozlišení je 1280x800 bodů (což zahrnuje i HD Ready rozlišení 720p) s tím, že projektor samozřejmě umí na toto rozlišení převzorkovat video signál s větším obrazem. Rozměry PDG-DWL20J jsou 38x32x17 cm a hmotnost 6,5 kg, což tedy není zrovna snadno přenosný model.

Lampa s maximální spotřebou 275 W má jas do 2500 ANSI lumenů, udávaný kontrast je 2000:1. Projektor nabízí digitální HDMI 1.3a vstup, analogový VGA vstup i výstup, S-Video, bezdrátové Wi-Fi i síťovou ethernetovou přípojku pro vzdálenou administraci. Nechybí ani základní integrovaný mono reproduktor.

Projektor bude i s dalšími modely oficiálně představen 6.-11. června na konferenci InfoComm 2010 v americkém Las Vegas, prodávat by se měl začít v srpnu za zatím neznámou cenu.

Sanyo PDG-DWL20J

příloha_ovladnete_sva_data

Sanyo PDG-DWL20J

Sanyo PDG-DWL20J

Byl pro vás článek přínosný?