Hlavní navigace

Abra Software opět podporuje vzdělávání

4. 8. 2011

Sdílet

V pořadí 19. světová konference s názvem „The 19th Biennial World Conference of the WCGTC“, kterou s českými partnery pořádá Světová rada pro nadané a talentové děti (The World Council for Gifted and Talented Children), bude podpořena i společností ABRA Software a.s., pro kterou jde již o třetí projekt podporující vzdělávání. Konference se koná ve dnech 8.–12. srpna 2011 v Praze.

Devatenáctá světová konference pod křídly Organizace pro nadané a talentované děti (The World Council for Gifted and Talented Children, dále jen WCGTC) je jedinečnou příležitostí k setkání lídrů z oblasti vzdělávání, kteří se věnují rozvoji talentovaných dětí, a také k získání informací a kontaktů užitečných pro řešení aktuálních problémů v této oblasti. Na konferenci vystoupí světové špičky z oboru, s nimiž si participanti vymění nejenom zkušenosti a znalosti z oboru napříč různými kulturami, ale budou i diskutovat nad současnými světovými projekty. Konference se poprvé ve své historii koná na území země bývalého Východního bloku.

Konferenci ve spolupráci s WCGTC organizuje česká nezisková organizace Společnost pro talent a nadání – StaN.

Mezi sponzory a partnery z ČR se vedle ABRA Software a.s. angažují také renomované VŠ, České vysoké učení technické v Praze a Masarykova univerzita v Brně.

ABRA Software se rozhodla konferenci podpořit vzhledem ke své dlouhodobé filosofii podporující zlepšení vzdělanosti v České republice. Konference přináší řadu diskuzí a profesionálních přednášek na žhavá témata, která jsou společnosti ABRA Software blízká. Kromě finanční podpory participantům věnuje i malé praktické dárky.

ABRA Software je v podpoře vzdělávání dlouhodobě aktivní. Od roku 2006 je organizátorem velmi úspěšné soutěže Diplomová práce roku, která je projektem zaměřeným na podporu vysokého školství a zvýšení prestiže oboru informačních technologií v ČR a SR. Klade si za cíl umožnit nadaným studentům lépe vyniknout a získávat lepší uplatnění v praxi.

Dalším projektem na poli vzdělávání je vlastní škola ABRA Akademie, která byla v roce 2010 založena s myšlenkou zpřístupnit širší veřejnosti profesní uplatnění v IT oboru.

www.worldconference2011.org

Byl pro vás článek přínosný?