Hlavní navigace

Acer představil LTE smartphone Liquid Z410

22. 1. 2015

Sdílet

 Autor: Acer
Chytrý telefon disponuje, 4,5palcovým displejem, 4G připojením, 64bitovým čtyřjádrovým procesorem a také fotoaparátem ovládaným hlasovými povely. Cena startuje na 3490 korunách.

Společnost Acer představila nový chytrý telefon Liquid Z410, který za necelé tři a půl tisíce korun představuje zajímavou alternativu pro vstup do světa s rychlým mobilním připojením LTE (4G). Díky výkonnému 64bitovému čtyřjádrovému procesoru a dvoujádrovému grafickému čipu navíc Liquid Z410 slibuje kvalitní obraz, vysoký grafický výkon a hladký chod uživatelského prostředí.

Acer také slibuje, že se díky modernější baterii můžete spolehnout na výdrž až 5,5 hodiny hovoru nebo 400 hodin v režimu standby. Tlačítko AcerRAPID umístěné pod zadním fotoaparátem umožňuje uživatelům jediným dotykem snadný přístup k sadě nastavitelných akcí. Kromě toho se může Liquid Z410 pochlubit funkcí Acer QuickTouch, která uživatelům umožňuje rychle ovládat telefon jednoduchým jednoprstovým gestem. Takže třeba nakreslením písmene Z na zamknuté obrazovce se spustí přehrávač hudby, přejetím doleva nebo doprava přepnete na předchozí nebo následující skladbu. Nakreslením písmena C se zase spustí fotoaparát a V znamená vytáčení telefonu. 

Čtyřiapůlpalcový IPS qHD displej s hustotou bodů 245 ppi zajišťuje společně s předním širokoúhlým 2Mpx fotoaparátem pořízení křišťálově čistého autoportrétu. Zadní fotoaparát je vybaven 5Mpx čipem, automatickým ostřením a LED bleskem. Nové uživatelské rozhraní fotoaparátu umožňuje rychlé nastavení, přináší různé režimy fotografování a nabízí několik předinstalovaných režimů.

Například mód Prezentace optimalizuje psaní poznámek přeměnou fotky listu papíru nebo obrazovky do souboru jpg, pdf či ppt. Režimy Obraz v obraze a Video ve videu dokážou vytvořit koláž ze současných snímků z předního a zadního fotoaparátu. Fotoaparát smartphonu Liquid Z410 lze navíc ovládat hlasem, takže se uživatelé mohou více soustředit na focený objekt než na ovládání fotoaparátu. Pro pořízení fotografie stačí říct „sýr“, nebo „selfie“ pro přepnutí na přední fotoaparát a pořízení snímku s třísekundovým odpočítáváním.

Pro zvýšení multimediálního zážitku nabídne Liquid Z410 funci DTS Studio Sound, která zajišťuje kvalitní stereo zážitek a efekt velkého prostoru. Funkce DTS Studio Sound zvětšuje zvukové pole, vyšší čistotu vokálů a realističtější přirozené detaily zvuku.

příloha_ovladnete_sva_data

Liquid Z410 je také kompatibilní s nejnovějšími technologickými vylepšeními od Aceru. Například funkce AcerEXTEND umožní uživatelům propojit smartphone - bezdrátově nebo prostřednictvím kabelu - s počítačem s Windows. Díky tomu mohou uživatelé psát na klávesnici, používat funkci „drag and drop“ a snadno tak sdílet obsah. Funkce Acer QuickMode zase nabízí přizpůsobení různým potřebám uživatelů: děti si tak osahají svůj první smartphone, starší uživatelé ocení velké a jasné prvky s jednoduchými texty.

Acer Liquid Z410 bude v prodeji od konce února za cenu od 3490 korun.

Byl pro vás článek přínosný?