Hlavní navigace

ADATA uvádí OTG flash disky UC360 a UC370

13. 7. 2017

Sdílet

 Autor: ADATA
Okamžitá přenositelnost a dobrá konektivita s USB 2-v-1

ADATA, přední výrobce výkonných modulů DRAM a NAND flash produktů a mobilního příslušenství, představila dva OTG flash disky UC360 a UC370. Díky protokolu „on the go“ (OTG) umožňují oba disky rychlé připojení v podstatě ke všem typům zařízení s USB konektorem bez nutnosti instalace dodatečných ovladačů. Oba disky jsou takříkajíc 2-v-1, protože UC360 obsahuje konektory USB-A a micro USB, zatímco UC370 kombinuje v jednom těle USB-A a USB-C. Data se přenáší rychlostmi USB 3.1 a oba disky jsou navrženy jako odolné a snadno připojitelné, ať už máte raději Windows, Mac OCS, Android nebo jinou platformu, jako třeba herní konzoly a chytré televize. Zákazníci si mohou vybrat z variant 16 GB, 32 GB a 64 GB. 

ADATA

UC360 dokázalo do svého ultra kompaktního těla vměstnat USB-A- i micro USB konektor. Má pohodlné poutko pro zavěšení na svazek klíčů, batoh, opasek nebo kamkoliv jinam. Díky tomu se jen těžko ztratí a dělá tak mobilitu ještě snadnější. Navíc váží jen 3,8 g.

příloha_ovladnete_sva_data

Na základě rychle rostoucí popularity univerzálně otočitelného konektoru USB-C vytvořila ADATA OTG disk UC370. Na jednom konci má všudypřítomný USB-A konektor, zatímco na druhé se objevuje USB-C. Disk, který se nachází mezi nimi, tak mohou zákazníci připojit k záplavě zařízení, od těch tradičních až po nová. UC370 podporuje rychlosti až 10 Gb/s a váží pouhých 3,7 g. Je také vybaven integrovaným poutkem, které usnadní přenášení i ukládání, a má stylovou krytku pro USB-C konektor.

I když jsou oba disky velmi kompaktní a lehké, jak UC360, tak UC370 jsou vyráběny za použití technologie chip-on-board, která je známá také pod označením COB. Jsou proto docela odolné a dobře chráněné proti nárazům, pádům, prachu a tekutinám. Oba také mají ve svých krytech místo plastu kov, což jejich odolnost jen zvyšuje, a to při zachování štíhlého a stylového designu.

Byl pro vás článek přínosný?