Hlavní navigace

Aktualizace Windows 11 způsobuje problémy s grafikou

27. 9. 2022

Sdílet

 Autor: NVIDIA
Uživatelé si stěžují, že nejnovější update Windows 11 způsobuje problémy s grafickými kartami od Nvidie.

Pokud jste jedním z těch uživatelů, kteří poměřují klid duše počtem snímků za sekundu, tak opatrně s instalací nejnovější aktualizace Windows 11. Způsobuje totiž četné problémy s výkonem, zejména na počítačích s grafickými kartami od Nvidie, jak vyplývá z povyku na nejrůznějších diskuzních fórech. 

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Byť zprvu nebylo zcela jasné, v čem je problém, Nvidia už Windows 11 2H22 update reagovala beta aktualizací aplikace GeForce Experience, kterou by měl snad ještě tento týden následovat i zcela nový ovladač pro GPU.

příloha_ovladnete_sva_data

CIO Business World vyhlašuje ocenění CIO Grand Prix 2022 Přečtěte si také:

CIO Business World vyhlašuje ocenění CIO Grand Prix 2022

Uživatelé, kteří Windows 11 update instalovali, si stěžovali na vyšší zatížení CPU, které ústilo až v sekání a pokles snímků za sekundu v řadě videoher. Další hlásili i problémy se zvukem a našlo se dokonce pár takových, kterým se systém zhroutil až do podoby modré obrazovky smrti. 

Ještě než na problém, jakkoliv se týkal jen malého procenta uživatelů, zareagovala samotná Nvidia, někteří ho řešili utlumením služby FrameView SDK ve Správci úloh a restartem systému. Ti méně šťastní museli aktualizaci Windows 11 zcela vrátit zpět.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?