Hlavní navigace

Amazon spustil Appstore s aplikacemi pro Android. Název se Applu nelíbí

24. 3. 2011

Sdílet

 Autor:
Americká společnost Amazon včera spustila online obchod Appstore, který velice nápadně připomíná již existující App Store společnosti Apple. Ta se rozhodla Amazon oficiálně žalovat.

Společnost Amazon provozující stejnojmenný největší americký e-shop včera oznámila spuštění nového online obchodu s aplikacemi pro mobilní platformu Android. Výběr jména Appstore pro tento projekt nicméně nebyl příliš šťastný nápad, neboť se přirozeně začala bránit americká společnost Apple, která již více než tři roky provozuje podobný online obchod s aplikacemi pojmenovaný App Store. Zástupci Applu se údajně snažili Amazon opakovaně kontaktovat s žádostí o změnu názvu chystaného eshopu. Amazon však údajně na výzvy nereagoval, tudíž se Apple situaci rozhodl řešit soudní cestou. Značku App Store si totiž ještě před spuštěním vlastního obchodu nechal Apple registrovat.

Nový Appstore společnosti Amazon nicméně zatím běží a je na dobré cestě získat si popularitu mezi uživateli. Nabízí například aplikaci Test Drive, díky níž si budou moci zákazníci vyzkoušet libovolnou aplikaci prostřednictvím emulace na svém PC dříve, než za ni zaplatí. První den navíc po určitý čas Amazon umožnil uživatelům zdarma stahovat očekávanou hru Angry Birds Rio pro Android zcela zdarma. V tomto duchu se navíc dle vlastních slov chystá pokračovat a nabídne uživatelům denně některou placenou aplikaci zdarma ke stažení.

Byl pro vás článek přínosný?