Hlavní navigace

Američané stráví zhruba hodinu denně na svých smartphonech

30. 5. 2013

Sdílet

 Autor: Sunnysoft
Nedávno publikovaná zpráva od Experian Marketing Services zjistila, že dospělí lidé ve Spojených státech stráví používáním svého telefonu průměrně 58 minut denně.

Je navíc dost překvapivé, že z toho pořád tráví nejvíce času telefonováním – tato aktivita tvoří 26 procent celkového času stráveného se smartphonem.

Na druhém místě se umístily SMS, které tvoří 20 procent stráveného času. Na sociálních sítích stráví uživatelé smartphonů 16 procent času, surfováním na webu obecně pak dalších 14 procent. Pouze devět procent připadlo kdysi populárního e-mailu, hry tvoří osm procent času s chytrým telefonem a ostatní aktivity si rozdělily zbývajících devět procent.

Debata o tom, který operační systém je populárnější, stále pokračuje, nicméně data ukazují něco velmi zajímavého. Uživatelé iPhonu stráví používáním svých telefonů v průměru hodinu a 15 minut denně. To je o plných 26 minut více, než kolik se svým telefonem stráví běžný majitel Androidu.

To však z rozdílů není všechno. Uživatelé Androidu stráví více času hovory a surfováním na webu, zatímco uživatelé iPhonu posíláním SMS zpráv a e-mailů či používáním fotoaparátu telefonu.

příloha_ovladnete_sva_data

Je velmi zajímavé, že je používání telefonu věnováno v USA pouhých 58 minut každý den, protože i u nás můžeme vidět na ulicích spoustu lidí doslova přikovaných ke svým přenosným zařízením. Je ale důležité podotknout, že tato studie se týkala výhradně dospělých uživatelů smartphonů. Započítání využití ze strany dětí a dospívajících by denní průměry bezpochyby zvýšilo a změnilo by i vzorce aktivit.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?