Hlavní navigace

Antivirus AEC patří k nejlepším

27. 3. 2007

Sdílet

Antivirus AEC patří k nejlepším

Společnost AEC oznámila získání dalšího významného ocenění. Její program TrustPort se umístil na druhé příčce v únorovém testu AV-Comparatives.

Srovnání se zúčastnilo 17 produktů, které předvedly svou činnost v odhalování jak aktuálně rozšířených, tak starších škodlivých kódů. Jejich výčet zahrnoval makroviry, klasické Windows viry, malware, červy, trojské koně a další. TrustPort Antivirus dokázal odhalit 99,36 % z předložených testovacích vzorků a stal se tak druhým nejlepším v celém testu.

TrustPort Antivirus je na trhu relativně krátkou dobu a nabízí použití čtyř skenovacích motorů (antivirové AVG, Norman, BitDefender a antišpionážní Ewido), jejichž vzájemná kombinace zaručuje kvalitní diagnostiku.

Program je nabízen v rámci komplexního bezpečnostního balíku TrustPort Workstation, který kromě něj obsahuje firewall, antispam, antišpionážní software, aplikace pro šifrování a bezpečnou skartaci elektronických dat a elektronický podpis.

Projekt AV-comparatives je výsledkem práce Andrease Clementiho, který se od roku 2004 zabývá srovnávacími testy antivirových programů, zejména z pohledu spolehlivosti detekce „In-the-Wild“ virů.

Více informací o uvedených testech najdete zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku