Hlavní navigace

Aplikace Office pro iPad a iPhone nově podporují iCloud

18. 2. 2015

Sdílet

 Autor: © lassedesignen - Fotolia.com
Microsoft včera vydal aktualizovanou verzi svých aplikací sady Office pro iPad a iPhone, které nyní podporují službu iCloud.

Podpora iCloudu tak přichází poté, co se Microsoft na konci minulého roku rozhodl přidat do svých mobilních aplikací Office také podporu Dropboxu. Microsoft se tak v rámci tzv. programu Cloud Storage Partner snaží otevřít Office různým poskytovatelům cloudových služeb. Americký gigant podle všeho přidal podporu iCloudu bez asistence Apple, což je možné, jelikož vývojáři iOS mohou své aplikace s iCloudem volně propojovat.

Aktualizovány byly tento týden všechny tři klíčové aplikace Office pro iPad - Excel, PowerPoint a Word, tudíž je možné je všechny synchronizovat s cloudovou službou Apple. Apple iCloud je konkurentem nejen Dropboxu, ale také služby OneDrive od samotného Microsoftu.

Microsoft přidal podporu Dropboxu na konci minulého roku poté, co obě společnosti oznámily partnerství, díky němuž uživatelé mohou své účty na Dropboxu propojovat s mobilními aplikacemi Office - nejen těmi pro iPad, ale také těmi pro iPhone a androidové smartphony a tablety - a také otevírat dokumenty přímo z aplikace Dropboxu na iOS a Androidu.

příloha_ovladnete_sva_data

Integrace iCloudu do iOS není tak propracovaná, jako propojení s Dropboxem. Uživatelé například nemohou nijak otevírat dokumenty uložené na OneDrive a následně je ukládat na iCloud nebo uložit nově vytvořené soubory přímo na iCloud. Otevírat a následně ukládat zpět na službu od Apple lze pouze dokumenty, které se již nacházejí na iCloudu,. To potvrdil i samotný Microsoft, když uvedl, že do Office pro iOS integroval pouze funkci, která umožňuje otevírat dokumenty.

Integrace iCloudu do mobilních aplikací Office je určena především pro domácí uživatele. Firemní uživatelé mobilních aplikací Office, kteří musejí mít také předplatné Office 365, se iCloudu nejspíše vyhnou, jelikož tato cloudová služba v základu poskytuje jen 5 GB místa. Pokud firemní uživatelé používají nějakou cloudovou službu, využijí nejspíše OneDrive pro firmy, jenž je propojen s Office 365 a v současné době nabízí 1 TB místa, přičemž později v tomto roce Microsoft začne nabízet neomezený prostor.

Podpora cloudových služeb třetích stran bude přidána také do dotykových aplikací Office pro Windows 10.  „V budoucnosti budete moci pracovat se svými dokumenty Office bez ohledu na to, jaké zařízení, platformu nebo poskytovatele cloudové služby používáte,“ uvedl Kirk Koenigsbauer z Microsoftu.

Byl pro vás článek přínosný?