Hlavní navigace

Aplikace v aplikacích: Samsung Galaxy Tab 10.1 s TouchWiz interface

11. 7. 2011

Sdílet

 Autor:
Novinkou tabletu Galaxy Tab 10.1 budou mimo jiné miniaplikace, které bude možno spouštět na pozadí dalších aplikací díky interface TouchWiz. Jistě oceníte poznámky, kalendář, seznam úkolů, hodiny, přehrávač hudby či kalkulačku.

propagačním videu Samsung představuje tablet Galaxy Tab 10.1 a také mini aplikace, kterými se částečně daří řešit neduh v podstatě všech současných tabletů – multitasking. V Androidu vám po zmáčknutí tlačítka vyskočí seznam nedávno zpuštěných aplikací, iOS 5 tento problém řeší pomocí čtyř nebo pěti gest. U HP vložili do WebOS možnost poskládat aplikace na sebe. Je s podivem, že prozatím všichni výrobci tabletů řeší multitasking jen tak na oko, tak trochu podvodem, jako by na něm nezáleželo. Přitom mají li se tablety stát budoucností osobních počítačů a přenosných zařízení (a ambice jsou velké), je nezbytně nutné zapracovat na produktivitě. Jestliže chcete rychleji a efektivněji pracovat, potřebujete tablet, který zvládne více aplikací najednou, přes to nejede vlak. Neustálé přepínání mezi aplikacemi, v případě, že potřebujete zapsat poznámku nebo zkontrolovat nějaké údaje v emailu může být dost otravné, zvlášť musíte li takto přepínat několikrát.

příloha_ovladnete_sva_data

Jakkoli máme z mini aplikací Samsungu radost, chtěli bychom skutečný multitasking. Proč bychom na tabletu nemohli mít spouštěných aplikací více, dokonce ani dvě stejné aplikace vedle sebe by neměly být problém.

S nadějí očekáváme příchod Windows 8, jehož interface má uživateli umožnit přetáhnout do okna další aplikaci. Bohužel, na tento operační systém si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat, a tak nám všem prozatím nezbývá než čekat a přepínat aplikace.

Byl pro vás článek přínosný?