Hlavní navigace

Apple: Bohatý, bohatší, nejbohatší

30. 7. 2011

Sdílet

 Autor:
Dnešní novinka se netýká žádné úžasné technologické vychytávky, jako spíš Applu samotného. Úspěch této společnosti můžeme přát, můžeme jí ho závidět, ale to je asi tak všechno, co s ním můžeme dělat.

Z výsledků za poslední kvartál vyplývá, že zatímco Americká vláda má na svých účtech provozní zůstatek něco málo přes (či pod) 73.768 miliard dolarů (je to málo, je to moc?) producent „i“ zařízení, kvůli kterým jsou lidé ochotní kempovat před obchody dlouhé hodiny před otevřením (skoro jako za dob ne tak dávno minulých, které pamatujeme od nás),  Apple  má na svých účtech více než 75.876 miliard amerických dolarů.

Srovnávat úspěch nadnárodní společnosti s výsledky hospodaření vojensky nejmocnější země na světě může vypadat podivně a možná budete namítat, že takto srovnávat se snad ani nedá, nicméně výsledky hovoří celkem jasně a každý si tak může udělat jakýs takýs obrázek.

Evropské země, Řecko, Portugalsko, Itálie, Španělsko a Irsko, nejsou jediné v nesnázích. O Spojených státech se ve spojitosti s bankrotem mluví čím dál častěji. Spekulace o důsledcích bankrotu Spojených států ponechme odborníkům a vraťme se k Applu. Pokud jde o celosvětový tržní podíl, potom se Apple řadí na druhé místo hned za ropným monstrem Exxon Mobil, je tedy druhou největší společností na světě.

příloha_ovladnete_sva_data

Jedno je jisté, výrobce iPhonů a dalších „úžasných“ zařízení z Cupertina se stal tím obrovským gigantem, mamutem, kterým se kdysi dávno sám vysmíval. Pokud jste ještě neviděli film Piráti ze Silicon Valley, pak doporučujeme.

Objeví se na trhu mladá, dravá firma s potenciálem a skvělými nápady, která se bude Applu vysmívat stejně, jako se Apple ve svých začátcích posmíval IBM? Bedlivě sledujeme, s čím přijde TabCo, tajemná firma, jež tvrdí, že už 15. srpna letošního roku představí zcela revoluční tablet. Kolují jisté zvěsti, že by se mohlo jednat o tablet Nokie s operačním systémem MeeGo. Také jste zvědaví?

Byl pro vás článek přínosný?