Hlavní navigace

Apple chystá v iOS 4.2 podporu bezdrátového tisku

2. 9. 2010

Sdílet

Steve Jobs v rámci představovaných novinek Applu uvedl, že jeho společnost chystá novou verzi operačního systému iOS 4.2, která má přinést podporu bezdrátového tisku. Uveden byl i nový model iPod Touch.

Zatímco iOS 4.1, který byl představen v tomto týdnu a měl by být k dispozici během několika dní, opravuje zejména několik chyb, včetně těch, které ovlivňují Bluetooth a senzor přiblížení, v listopadové „velké“ aktualizaci 4.2 chce Apple poprvé představit možnost bezdrátového tisku. Tento OS má být k dispozici pro přístroje iPad, iPhone a také iPod Touch. Pro majitele iPadu to tedy poprvé znamená možnost využívat multitasking, s nímž Apple přišel v iOS 4. Ten však podporují jen nové aplikace (více viz článek Multitasking v iPhone OS 4.0 je pro mnohé zklamáním). Zatím není jasné, zda bezdrátový tisk bude k dispozici pro všechny zmíněné typy přístrojů nebo jen pro iPad, neboť Steve Jobs tuto funkcionalitu popisoval jen v kontextu tohoto tabletu.

Mezi další novinky ohlášené Applem patří sociální síť Ping spojená se službou iTunes a také nová verze přístroje iPod Touch, která je odvozena od smartphonu iPhone 4. Ta je vybavena Retina displejem s vysokým rozlišením a procesorem A4, dále přední a zadní kamerou a podporou videokonferencí přes Wi-Fi. Dostupný má být již během příštího týdne.

Podle neoficiálních zdrojů také Apple chystá inovovanou verzi smartphonu iPhone 4, který by měl opravené problémy s anténou, které provázejí současnou generaci (viz článek iPhone 4 má problém se slabým signálem). Sám Apple tento krok oficiálně nepotvrdil, ale jeho zástupci říkají, že na odstranění nedostatku se pracuje. Také oddálení uvedení bílého modelu iPhone 4 napovídá, že ten by již mohl disponovat jiným typem antény, než černý model, protože samotná změna barvy plastů by nemohla způsobit tak výrazné odložení.

Byl pro vás článek přínosný?