Hlavní navigace

Apple potvrdil 10 miliard stažení z App Store

24. 1. 2011

Sdílet

Společnost Apple oznámila, že z jejího obchodu App Store bylo více než 160 miliony uživatelů zařízení iPhone, iPod touch a iPad z celého světa staženo více než 10 miliard aplikací.

Desetimiliardtá stažená aplikace s názvem Paper Glider byla zakoupena Gail Davisovou z Orpingtonu v hrabství Kent ve Spojeném království. Jako vítězka odpočítávání do stažení desetimiliardté aplikace z obchodu App Store obdrží Gail Davisová dárkovou kartu aplikace iTunes v hodnotě 10 000 dolarů.

Philip Schiller, senior viceprezident divize Worldwide Product Marketing společnosti Apple tvrdí, že App Store překonal dosaženými výsledky představy jeho firmy a podle něj jde o nový způsob pro vytváření, distribuci a prodej softwaru. Není divu, že se tento způsob proto snaží přejímat i další významní hráči na internetu.

Obchod App Store nabízí více než 350 000 aplikací pro uživatele zařízení iPhone, iPod touch a iPad v 90 zemích po celém světě, kdy více než 60 000 aplikací je nativních pro zařízení iPad. Zákazníci obchodu App Store mohou vybírat ve 20 kategoriích včetně her, firemních aplikací, zpráv, sportu, zdraví, informačních zdrojů a cestování. Jen za poslední rok provozu App Store pak bylo staženo celkem 7 miliard aplikací.

Nemilou zprávou pro Apple, je ovšem fakt, že nedávno Microsoft podal stížnost proti používání tohoto názvu Applem, jenž jej má registrovaný jako ochrannou známku. Pokud americký patentový úřad rozhodne, že je tato stížnost oprávněná, budou moci tento název pravděpodobně používat i konkurenti Applu. Více viz článek Microsoft napadl Apple kvůli jeho internetovému obchodu App Store.

Byl pro vás článek přínosný?