Hlavní navigace

Apple potvrdil pravost nalezeného iPhone a chce ho zpět

21. 4. 2010

Sdílet

Firma Apple oficiálně žádá redakci Gizmodo.com o vrácení prototypu nového iPhone.

Apple přiznal pravost uniklého iPhone a žádá ho zpět

Společnost Apple minulý týden přišla o jeden z prototypů zařízení iPhone čtvrté generace, který se nakonec dostal až do rukou redaktorů internetového serveru Gizmodo.com. Poté co internetem proletěly fotky nového iPhone žádá Apple své zařízení zpět.

Čtěte také: Applu unikl prototyp nového iPhone, podívejte se na něj

"Doneslo se nám, že Gizmodo drží zařízení, které patří firmě Apple. Tento dopis představuje formální žádost o vrácení zařízení Applu," napsal viceprezident společnosti Apple Bruce Sewell šéfredaktorovi Gizmodo. Ten samozřejmě odpověděl kladně a uniklý iPhone vrátí do rukou jeho tvůrců. Dopis i odpověď na něj si můžete přečíst přímo na stránkách portálu Gizmodo.com.

Paradoxní na celé situaci je, že původní nálezce prototypu iPhone se snažil sám zařízení Applu vrátit. Při volání na kontaktní linky se mu však všichni jen vysmáli. Rozhodl se proto poslat iPhone do médií, které mu poskytly patřičnou pozornost.

příloha_ovladnete_sva_data

Firmě Apple se až doposud dařilo velmi dobře skrývat své nové produkty (na rozdíl například od Microsoftu), jejichž finální představení poté mohlo být opravdu překvapující. U iPhonu čtvrté generace to tak ale letos v létě zřejmě nebude.

Byl pro vás článek přínosný?