Hlavní navigace

Apple pracuje na levnějších verzích iPhonu

14. 2. 2011

Sdílet

Podle reportu společnosti Bloomberg chce Apple lépe konkurovat záplavě přístrojů s OS Android.

Proto údajně vyvíjí také levnější a menší verzi svého smartphonu, která je podle zdrojů agentury Bloomberg již ve fázi prototypu.

Report dále informuje o tom, že Apple vyvíjí technologii, která by umožnila práci ve více typech sítí, což by potvrzovalo spekulace o možnosti vytvoření hybridního přístroje pro CDMA i GSM sítě. Například CDMA verze přístroje iPhone 4, kterou v uplynulém týdnu začala v USA prodávat společnost Verizon, prý disponuje čipsetem, který je schopný podpory obou strandardů.

I když má Apple silnou pozici díky množství příznivců, podle studie společnosti Canalys má největší úspěch na trhu se smartphony open source platforma Googlu Android a tyto přístroje jsou v současnosti nejlépe prodávané. Tomu Android vděčí zejména dostupnosti na levných přístrojích, které si mohou dovolit i široké vrstvy zájemců.

Report agentury Bloomberg dále tvrdí, že jeden z modelů, na kteém Apple pracuje by měl být o třetinu menší, než současné modely a nemá mít tlačítko „Home“. Přístroj by mohl být uveden někdy během léta, možná souběžně s vlajkovou lodí iPhone 5 (o jeho uvedení více viz článek iPhone 5 má být odhalen začátkem června, tvrdí analytik). Zdroj ovšem hovoří také o tom, že celý projekt levného iPhonu je stále ve fázi zvažování a pokud nebude uznán za dostatečně životaschopný, případně že by tím Apple konkuroval sám sobě a svým dražším přístrojům, může být od jeho uvedení zcela upuštěno.

Byl pro vás článek přínosný?