Hlavní navigace

Apple příští týden „ještě něco“ představí

4. 11. 2020

Sdílet

 Autor: Apple
Nové Macy vybavené čipem A14 a snad i něco navíc. Apple chystá nejspíš poslední konferenci letošního roku.

Společnost Apple ohlásila třetí speciální konferenci během tří měsíců. Tentokrát se očekává, že na ní představí nový Mac. Včetně prvních typů s procesory Apple Silicon. Pozvánka má podobu temného applovského loga na ambientně zabarveném pozadí, které doplňuje heslo „One more thing“ – „Ještě něco“. Událost proběhne 10. listopadu, streamována bude přímo z Apple Parku, sledovatelná na webových stránkách firmy nebo skrz Apple TV.

Očekává se, že Apple představí až osm nových typů Maců a nejspíš také nové iPady Pro, jejichž srdcem bude čip A14. Napovídá tomu mimo jiné omezená nabídka starších Maců v oficiálním online obchodu Applu. Spekuluje se o modelech s 8, 12 a 16 jádry, o výdrži baterie 15 až 20 hodin, speciální applovské GPU, „excelentním výkonu“ a také o cenách začínajících na 799 dolarech. Zejména prohlášení o výkonu budou pod drobnohledem, protože se počítá s tím, že nové Macy budou vybaveny vylepšenou variantou čipů A14, které už v segmentu mobilních zařízení zastínily svého předchůdce A13 a očekává se, že v Macích bude jejich výkon ještě umocněn. Vše nasvědčuje tomu, že zajistí nejen vyšší výkon, ale také nižší spotřebu energie.

Dle zpráv deníku China Times se pak začátkem příštího roku objeví také první iMac vybavený procesorem Apple Silicon.

příloha_ovladnete_sva_data

„Nový listopadový MacBook bude obsahovat procesor A14X založený na ARM čipu. Vedle něj však Apple příští rok uvede také první vlastní GPU s označením Lifuka. Výroba prvního procesoru pro stolní počítače označeného A14T pak začne v první polovině příštího roku,“ nastiňuje deník.

Na oficiální potvrzení těchto zpráv si však musíme počkat přinejmenším do příštího týdne.

Byl pro vás článek přínosný?