Hlavní navigace

Apple údajně pracuje na vlastním televizoru s iOS

30. 8. 2011

Sdílet

 Autor: © Ramon Grosso - Fotolia.com
Podle analytika Gene Munstera ze společnosti Piper Jaffray plánuje Apple na konci příštího roku nebo počátkem roku 2013 představit svůj vlastní televizor.

Podle Munstera to vyplývá z informací, které mu poskytli dodavatelé a zaměstnanci spolešnosti. Další analytik, který s podobnou zprávou přišel, je Stewart Alsop z Alsop Louie Ventures. Alsop sedí v představenstvech dvou společností, které se zabývají streamováním médií - TiVo a Sonos. Tento muž tvrdí, že podle několika zdrojů ze Silicon Valley Apple na produktu svého televizoru (pozor, neplést si se set-top-boxem AppleTV) opravdu pracuje.

Apple s myšlenkou televizoru koketoval již dříve, až nyní při nízkých cenách hardwaru a vyvinutém operačním systému iOS (na kterém by TV měla běžet) je to však reálné. Televizor od Apple by nejenže zobrazoval video, ale byl by se schopný také připojit na internet, spouštět aplikace a nabídnout propojení se sociálními sítěmi jako Twitter, Facebook a Google+.

Čtěte také: Steve Jobs rezignoval na post generálního ředitele společnosti Apple

Podle Alsopa bude televizor od Apple na trhu před Vánocemi 2012. O TV od Apple se mluvilo již před pár měsíci, kdy vysoký představitel společnosti pod podmínkou anonymity serveru DailyTech potvrdil, že "další velký produkt společnosti" bude televize. Podle tohoto zdroje se Apple při výrobě nového televizoru má spojit s jedním ze svých existujících dodavatelů. V úvahu připadající dodavatelé však vyrábějí také své vlastní televizory, a tak zůstává otázkou, zda budou chtít vyrábět také televizory pro Apple, které se následně stanou konkurenty jejich produktům. A jak všichni moc dobře víme, logo nakousnutého jablíčka dělá divy.

příloha_ovladnete_sva_data



Byl pro vás článek přínosný?