Hlavní navigace

Applu unikl další prototyp iPhonu 4G

14. 5. 2010

Sdílet

Ve středu se opět objevily fotografie, o kterých se tvrdí, že jde o obrázky dalšího prototypu nové generace iPhonu.

Tentokrát je zveřejnilo vietnamské forum. Na fotkách je vidět zařízení, které je podobné tomu, jež uveřejnil web Gizmodo, a následně je i kompletně rozloženo.

Je jen málo nových informací od tohoto nového zdroje o čtvrté generaci iPhonu, ale podle webu MacRumors.com autor fotografií tvrdí, že vietnamský obchodník koupil tento prototyp v USA spolu s iPadem a vrátil se s nimi do své země.

Od zdroje fotografií je k dispozici také tří minutové video (viz níže), na kterém jsou vidět údajné provozní informace iPhonu 4G (model, který měl web Gizmodo byl nefunkční). Tento nový prototyp ovšem nevyužívá iPhone OS, ale jakýsi druh testovacího softwaru nazvaný Inferno.

Mezi další rozdíly mezi tímto telefon a modelem, který měl web Gizmodo, patří to, že nový prototyp využívá MicroSIM karty (stejně jako iPad), slot je umístěn na pravé straně zařízení, a také chybí viditelné šrouby na spodní straně na obou stranách konektoru.

Obrázky, které zobrazují údajný nový iPhone rozebraný, prozrazují, že tento prototyp využívá nový procesor, což podporuje spekulace, že by Apple mohl v novém iPhonu využít svůj rychlý A4 čip, který nalezneme v iPadu.  Narozdíl od modelu, který měl web Gizmodo a na kterém bylo na zadní straně uvedeno XX GB, na tomto novém prototypu je označení 16GB, což by mohlo znamenat, že v létě uvidíme 16GB, 32GB a 64GB iPhony 4G.

Bude zajímavé sledovat, jak se společnost Apple vypořádá s tímto novým únikem, pokud skutečně jde o pravý prototyp iPhonu. V případě webu Gizmodo tato firma nasadila právníky, ale ve Vietnamu jsou mnohem menší šance, že by se tento zdroj dal rychle umlčet. Pokud ovšem nejde o další Applem řízený "únik" a společnost tak nemá žádný zájem dostat toto zařízení zpět.

Byl pro vás článek přínosný?