Hlavní navigace

ASUS EW2000 pro Full HD bez kabelů

23. 8. 2010

Sdílet

 Autor:
ASUS oficiálně představil bezdrátovou sadu WiCast EW2000, která umožňuje vysílat multimediální obsah ve Full HD z notebooku, počítače či jiného zdroje videa do jako televize, monitoru či projektoru.

Podle výrobce nabízí WiCast EW2000 nabízí uživatelům možnost bezdrátově připojit zdroj videa k obrazovce, aniž by tím utrpěla kvalita obrazu či zvuku. Novinka dokáže vysílat nekomprimovaná data s minimálním zpožděním (< 1 ms) rychlostí až 3 Gb/s, díky čemuž lze na televizích, monitorech či projektorech přehrávat multimediální obsah v rozlišení Full HD 1080p. Zařízení EW2000 je kompatibilní s počítači, notebooky i A/V zařízeními, jako jsou přehrávače Blu-ray disků, set top boxy a herní konzole.

Zařízení vysílá prostřednictvím rozhraní WHDI (Wireless Home Digital Interface) obsah v rozlišení Full HD na vzdálenost až 10 metrů a nevyžaduje přímou viditelnost mezi zařízením a obrazovkou.

Vysílač zařízení ASUS WiCast se připojuje prostřednictvím rozhraní HDMI ke zdrojovému AV zařízení a přijímač k zobrazovacímu zařízení. Není potřeba instalovat žádný software. Vysílač lze jednoduše napájet z notebooku nebo PC prostřednictvím USB kabelu.

Dostupnost ani cena u nás zatím nejsou známy (jak je u produktů Asus zvykem), nicméně v USA se začne prodávat koncem září (semptember) za 200 dolarů, tedy přibližně 4000 korun.

příloha_ovladnete_sva_data

Asus WiCast EW2000

Asus WiCast EW2000

Byl pro vás článek přínosný?