Hlavní navigace

Asus Fonepad 7 se již prodává také v Česku

25. 10. 2013

Sdílet

Asus začal v Česku prodávat sedmipalcový tablet Fonepad 7, představený v září na veletrhu IFA v Berlíně. Jde o nástupce modelu Fonepad.

Asus začal v Česku prodávat sedmipalcový tablet Fonepad 7, představený v září na veletrhu IFA v Berlíně. Jde o nástupce modelu Fonepad.

I s modelem Fonepad 7 lze volat nebo posílat textové zprávy stejně jako s běžným smartphonem. Druhá generace tohoto zařízení byla navíc vylepšena o rychlejší stahování dat (až 42Mbit za sekundu) a proměnou prošel i zadní kryt přístroje, který se díky neklouzavému povrchu pohodlněji drží v ruce. Novinka se prodává za 5 490 Kč s DPH a k dostání je v bílé a šedočerné variantě.

Fonepad 7 je vylepšená verze původního modelu Fonepad. Stejně jako první generace podporuje telefonování a funguje na operačním systému Android 4.2. Zařízení je vhodné pro ty, kteří požadují funkce chytrého telefonu a velký displej tabletu. Přístroj lze používat i jako 3G tablet zásluhou podpory HSPA+ s rychlostí stahování dat až 42Mbit/s, což je dvakrát více než u původního Fonepadu.
Tablet nabídne 7“ IPS displej s rozlišením 1280 x 800, který disponuje širokými pozorovacími úhly a dobrou viditelností na přímém světle. Fonepad 7 pohání dvoujádrový procesor Intel Atom Z2560 s technologií Hyper-Threading zajištující bezproblémový chod několika úloh najednou.

Tablet je široký 10,5 mm a váží 340 gramů. Zařízení se pohodlně drží díky neklouzavému povrchu, na kterém neulpívají otisky prstů, což je další odlišnost od prvního Fonepadu. Novinka má k dispozici 8 GB úložného prostoru pro data a aplikace, které lze rozšířit pomocí slotu na paměťové karty formátu microSDHC.

Obsah tabletu můžete streamovat do HDTV za pomoci bezdrátové technologie Miracast. Fonepad 7 je vybaven přední 1,2Mpix kamerou pro autoportréty, zadní kamera s autofokusem má rozlišení 5 Mpix, disponuje režimem kontinuálního snímání a zvládá nahrávat videa ve Full HD kvalitě.

Baterie o kapacitě 3950 mAh poskytuje výdrž až 28 hodin hovoru v sítích 3G, 35 dní v pohotovostním režimu a až 10 hodin při přehrávání videa. Fonepad 7 obsahuje digitální mikrofon potlačující okolní hluk, což je užitečné při telefonování, podporuje však i náhlavní soupravy prostřednictvím Bluetooth. O zvuk se potom starají přední duální reproduktory s technologií Asus SonicMaster.

příloha_ovladnete_sva_data

Asus Fonepad 7 nabízí vlastní uživatelské rozhraní, které obsahuje například informace ze sociálních sítí, takže lze sledovat příspěvky přátel přímo v seznamu kontaktů. K tabletu navíc zájemci dostanou 5 GB dat v cloudu na platformě Asus WebStorage. Aplikace SuperNote, určená k zapisování poznámek, umožňuje také přidávání obrázků, videí a hlasových komentářů. Aplikace Floating App supluje funkci multi-taskingu a umožňuje mít na jedné obrazovce otevřeno až šest různých aplikací zároveň.


K tabletu Asus Fonepad 7 si mohou zájemci pořídit také ochranné pouzdro TriCover ve třech barevných variantách. TriCover je vyroben z odolných syntetických materiálů, které chrání záda tabletu i jeho displej. Pouzdro slouží zároveň jako stojánek, s jehož pomocí lze tablet nastavit do polohy pohodlné pro psaní textu nebo sledování videa. Doporučená cena pouzdra je 749 Kč s DPH.

Byl pro vás článek přínosný?