Hlavní navigace

Barnes & Noble představují nové tablety Nook HD a HD+

26. 9. 2012

Sdílet

 Autor: Barnes and Noble
Tentokrát se nepotvrdily naše dohady o možném spojení Barnes & Noble a Windows. Společnost totiž představila dva nové tablety a jejich operačním systémem není Windows 8, ale Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Jmenují se Nook HD7 a Nook HD+, velikost jejich displeje tedy naznačují jejich názvy. Nejlevnější z nich navíc pořídíte již za 200 dolarů.

Tentokrát se nepotvrdily naše dohady o možném spojení  Barnes & Noble a Windows. Společnost totiž představila dva nové tablety a jejich operačním systémem není Windows 8, ale Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Jmenují se Nook HD7 a Nook HD+, velikost jejich displeje tedy naznačují jejich názvy. Nejlevnější z nich navíc pořídíte již za 200 dolarů.

příloha_ovladnete_sva_data

Sedmiplacový Nook HD nabízí 8GB úložiště za 200 dolarů a 16GB za 230 dolarů. Větší z tabletů bude k mání za 270, respektive 300 dolarů. Za tyto peníze dostanete 16 GB nebo 32 GB místa. Menší tablet je vybaven displejem s rozlišením 1440 x 900 pixelů, větší tablet nabízí luxusuní rozlišení 1920 x 1280 pixelů. Oba tablety jsou vybaveny 1 GB paměti RAM a procesorem TI OMAP 4470 s taktem 1,3 Ghz u menšího a 1,5 Ghz u většího tabletu. Oba tablety je možné obohatit o paměťové karty. Jsou vybaveny Wi-Fi, Bluetooth, chybí bohužel 3G či 4GB modem.

Společnost pro tablety připravila zbrusu novou funkci Nook Video Service, která slouží ke kupování nebo půjčování HD videí.  K nakupování aplikací slouží Barnes & Noble app store, na Google Play si pro svůj Nook nenakoupíte. Ostatně po čistokrevném Androidu nezůstalo v tabletech skoro ani stopy. Společnost si operační systém notně upravila k obrzu svému. Pokud vás nové tablety Nook HD a HD+ zaujaly pak vězte, že objednávky se začínají vyřizovat koncem října.



Byl pro vás článek přínosný?