Hlavní navigace

BenQ ukázal fotoaparát GH200 s 12,5násobným optickým zoomem

28. 4. 2012

Sdílet

 Autor: BenQ
Stylový fotoaparát s označením GH200, který disponuje 12,5násobným optickým zoomem, byl představen společností BenQ.

Uživatelé se dále mohou těšit na rozlišení 14 megapixelů (CCD) a 24 mm širokoúhlý objektiv. Zařízení disponuje také 2,7palcovým LCD displejem s rozlišením 230 tisíc pixelů a velkým výběrem snímacích režimů. Fotoaparát je vybaven také optickým obrazovým stabilizátorem pro ostré snímky focené z ruky, 12,5násobný optický zoom zase umožňuje fotit detailní záběry.

Mezi speciality patří nový barevný filtr MagiQ, který vylepšuje kontrasty a přechody barev a vytváří snímky velice podobné HDR, což znamená, že vykresluje odstíny barev i v tmavých oblastech záběru.

Další funkcí je tzv. „jednoduchý režim“, jenž i laikům usnadňuje focení momentek. „Tichý režim“ zase ztlumí všechny zvuky spojené s focením a deaktivuje blesk, což umožňuje focení i v místech, kde je nevhodné nebo nešťastné rušit ostatní, například v muzeích a galeriích nebo při focení spícího dítěte.

příloha_ovladnete_sva_data

BenQ GH200 je vybaven i autofokusem s automatickým sledováním. Díky tomu zaostří i na pohybující se předmět, například neklidné hrající si dítě nebo domácí zvířátko. K dalším funkcionalitám patří Super Makro, což je makro režim umožňující detailní fotografování už od jednoho centimetru. K dispozici je také celkově 22 scénických režimů.

Nový kompaktní fotoaparát seženete v černém nebo červeném provedení za cenu 2 249,- Kč bez DPH.

Byl pro vás článek přínosný?