Hlavní navigace

Redakční speciál

23. 4. 2021

Sdílet

 Autor: cw
23. 4. 2021

Nový standard práce snadno a rychle

Bezpečná práce z domova: Jak na to

Poradíme vám, jaké trendy jsou s bezpečnou prací na dálku spojené a jak je můžete u sebe ve firmě aplikovat 

Commvault

Pandemie koronaviru doslova přes noc překopala pracovní návyky většiny zaměstnanců – zatímco donedávna byla vzdálená práce doménou spíše obchodníků či IT specialistů, loni a letos se stává rutinou pro celou řadu dalších profesí. I po odeznění vládních opatření se spousta zaměstnanců do své kanceláře zřejmě nevrátí. Tedy alespoň ne v tom rozsahu, jako před pandemií.

Ukážeme vám, jak se nové situaci přizpůsobit tak, aby nebyla produktivita vašich pracovníků dotčená a přitom se zachovala nejvyšší možná bezpečnost. Ta totiž při narychlo zřízeným vzdáleným pracovištím mnohdy utrpěla. Což však nyní už nelze přehlížet.

Poradíme vám, jaké trendy jsou s bezpečnou prací na dálku spojené a jak je můžete u sebe ve firmě aplikovat – a to vše formou příspěvků, díky kterým proniknete do tajů „nového standardu práce“ snadno a rychle.

Pavel Louda, šéfredaktor časopisu Security World

CommvaultPartnerem našeho speciálu je společnost Commvault 

Nový normál: Jak se změní IT po pandemii?

Práce na dálku byla v roce 2020 pro každého velkou změnou, prohlašuje John-David Lovelock, viceprezident výzkumu v Gartneru. Nyní pracuje z domova více než miliarda lidí. Zde přinášíme pohled na sedm způsobů, jakými Covid-19 trvale proměnil IT.

Nové pojetí práce – jak se projevilo v bezpečnostních statistikách

Zde jsou klíčové statistiky kybernetické bezpečnosti související s novým pojetím práce a se způsoby, jak tato data mohou ovlivnit vaše úvahy o personálu, procesech a technologiích ve vaší firmě v současnosti i v budoucnu.

Nejpřínosnější technologie pro ochranu pracovníků z domova

Společnosti musí položit bezpečnější základy pro vzdálenou spolupráci. Nástroje, které podporovaly příležitostný přístup pro pracovníky na cestách, se musí rozšířit a vylepšit, aby dokázaly přenášet data veškerých pracovních toků firem.

Proč je strategie zálohování pro MS Office 365 nezbytná

CommvaultOchranu vyžadují také vaše e-mailové schránky, kalendáře, dokumenty a Teams. Vyzkoušejte trial-verzi produktu Metallic Office 365 Backup.

Otázky a odpovědi z praxe: MS Office 365 a ochrana dat

CommvaultNa otázky odpovídá Solution Architect ze společnosti S&T CZ, Pavel Janků.

(česky)

eBook pro zaneprázdněné: Jak „data protection“ pomáhá změnit strategii CIO

CommvaultTento průvodce si klade za cíl pomoci IT manažerům s konceptem firemní ochrany dat. Naleznete zde nápady a zkušenosti ostatních CIO.

Organizační zajištění bezpečné práce z domova

Oddělení IT by nemělo improvizovat. To, co bylo možné tehdy, když si všichni mysleli, že pandemie bude trvat jen měsíc či dva, je nyní nepřijatelné.

Práce z domova mění model hrozeb

Tento trend zvyšuje potřebu organizací věnovat větší pozornost bezpečnosti domácích sítí, produktům pro chytré domácnosti a dalším zařízením do těchto sítí připojených.

Ochrana dat koncového bodu: Na co si dát obzvlášť pozor

CommvaultPodívejte se, jak lze řešit problematiku ochrany dat na dálku.

Plánované investice do IT po pandemii

Výsledky průzkumu společnosti Ziff Davis o stavu IT a ukazují, že pandemií poháněná transformace bude v roce 2021 pokračovat a ovlivní plánování i rozpočty po dlouhou dobu.

Práce na dálku: Základní chyby při převodu aplikací do cloudu

Migraci do cloudu lze realizovat dobrými i nevhodnými způsoby. Mnoho úskalí však není tak úplně nových. Zde je sedm hlavních chyb, které mohou negativně ovlivnit zabezpečení, a pár tipů, jak se jim vyhnout. 

5 hlavních priorit: V oblasti ochrany dat v cloudu během pandemie COVID-19

CommvaultPřijetí cloudu, přípravy na disaster recovery, ochrana  proti ransomware… Je zjevné, že potřeba digitální transformace přišla rychleji, než se plánovalo.

Commvault: Kitchen table talk on security

CommvaultRozhovor s Paulou Januszkiewicz, CEO společnosti CQURE.

(anglické titulky)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku