Hlavní navigace

Bezpečnost především

1. 10. 2007

Sdílet

Jak chráníte svoji síť?

Bezpečné připojení je často diskutované téma. Bohužel v drtivé většině případů skutečně jen diskutované. I ve firemním prostředí mnohdy představuje nejvyšší stupeň ochrany antivirus. Pro uživatele pracující s cennými informacemi se však jedná o nedostatečnou ochranu.
Další možnost představují softwarové firewally nebo systémy integrované do antivirů. Nicméně tato řešení, stejně jako každá aplikace, mohou například selhat v závislosti na stavu operačního systému. Vysoký stupeň ochrany zajistí pouze hardwarově řešený firewall. Už jen možnost definovat globální pravidla pro celou síť usnadní administrátorovi práci, kterou by musel investovat do nastavení každého počítače.

Řešení pro celou síť
Nastavením hardwarového firewallu v celé síti snadno zakážete přístup na některé IP adresy či přímo konkrétní webové adresy. Rovněž je možné zakázat například stahování souborů s určitou koncovkou (například EXE), což může podstatně snížit riziko zavirování počítače a návštěv na stránkách s nevhodným obsahem.
Společnost ASUS přichází na trh s novinkami ASUS SL1200 a ASUS SL200 - VPN Firewall routery. První jmenované zařízení je optimální volbou pro firemní sektor. ASUS SL 200 je vhodný zejména pro menší kanceláře či domácí uživatele dbající na bezpečnost.

Ve jménu bezpečnosti
Bezpečnost je skutečně společným a hlavním jmenovatelem obou zařízení. ASUS SL1200 VPN Firewall je špičkový produkt pro sestavení
až padesáti VPN spojení. Zařízení je zajímavé hlavně pro malé a střední firmy, které potřebují zabezpečit vysokorychlostní připojení realizované v rámci ADSL, Wi-Fi či kabelové-
ho spojení a umožnit připojení do sítě. Router slučuje dohromady 4portový switch, firewall a VPN.
ASUS SL200 představuje výborné řešení pro domácí uživatele nebo zákazníky, kteří často využívají home office a potřebují využít bezpečné VPN spojení s centrálou. Pokud vlastníte ASUS SL 200, můžete se snadno odkudkoli připojit i do své domácí sítě. Jedná se tak o optimální řešení pro uživatele, kteří se často potýkají s nutností připojení do své domácí sítě zvenčí.

Kontakt: www.joyce.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku