Hlavní navigace

Bezpečnostní přehled: Mobily a nádory mozku

25. 5. 2010

Sdílet

Jak jednoduše zkontrolovat nastavení profilu Facebooku? Ve Windows 7 byla objevena potenciální bezpečnostní zranitelnost. Biometrické bankomaty přicházejí do Evropy. Pravidelný přehled bezpečnostních novinek připravovaný ve spolupráci se serverem SecurityWorld.cz.

Za více než polovinu phishingových podvodů na konci loňského roku údajně mohla jediná skupina, gang z východní Evropy.

Více na SecurityWorld.cz

 

Co požadovat od firewallů nové generace? Například zabezpečení fungující na úrovni sledování aplikací. Firewall bude propojen na informace v cloudu. Zůstává otázka, zda nakonec všechna bezpečnostní řešení nesplynou?

Více na SecurityWorld.cz

 

Šéfové zabezpečení IT často chybně komunikují s managementem společnosti. Jak vysvětlit důležitost zabezpečení i technickým laikům?

Více na SecurityWorld.cz

 

64bitové edice Windows 7 možná obsahují bezpečnostní zranitelnost související s rozhraním DirectX. Zneužitelnost je sporná, závisí mj. na odolnosti zabezpečovací technologie ASLR.

Více na SecurityWorld.cz

 

Ani samotní šéfové Facebooku si nejsou schopni své účty náležitě zabezpečit...

Více na SecurityWorld.cz

 

Facebook nijak nemusí mít kompromitován vlastní systém, aby veřejně přístupných byla celá řada dat, které raději chcete ponechat jako soukromé. Je to dáno mj. tím, že Facebook nabízí obrovské množství různých nastavení, v nichž je obtížné se orientovat. Jak jednoduše zjistit, jaké máme v profilu bezpečnostní zranitelnosti a jak je opravit?

Více na SecurityWorld.cz

 

V Evropě se objevily první biometrické bankomaty, kdy je identita uživatele kontrolována nikoliv zadáváním PINu, ale „mapou“ žil na prstu.

Více na SecurityWorld.cz

 

Dosud vůbec největší lékařská studie zkoumala souvislost mezi používáním mobilních telefonů a rizikem mozkových nádorů.

příloha_ovladnete_sva_data

Více na SecurityWorld.cz

 

Byl pro vás článek přínosný?