Hlavní navigace

Bezpečnostní přehled: Nákaza člověka počítačovým virem je pouťová věda

1. 6. 2010

Sdílet

Mají se blokovat on-line fóra, na nichž se rekrutují budoucí teroristé? Pravidelný přehled bezpečnostních novinek připravovaný ve spolupráci se serverem SecurityWorld.cz.

Celá řada účtů na webových e-mailech je kopromitována. Jak se tomu bránit? Hotmail zkusí svázat účet s konkrétním počítačem/IP adresou, z nichž půjde vždy resetovat původní nastavení.

Více na SecurityWorld.cz

 

Opravdu je síť GhostNet řízena z Číny? Opírají se podezření proti čínské vládě i o nějaké důkazy – a lze vůbec takové důkazy získat? Na toto téma viz další díl seriálu Kapitoly z historie hackingu.

Více na SecurityWorld.cz

 

Je skutečně „první člověk infikovaný počítačovým virem“ událostí nějak přelomovou? Proč jsou RFID systémy vůči malwaru relativně odolné? A není nezodpovědné strašit v této souvislosti uživatele kardiostimulátorů? Je to ještě věda, nebo už pouťové kejklířství ve službách makteringu?

Více na SecurityWorld.cz

 

Kritickou zranitelnost opravuje nová verze prohlížeče Opera.

Více na SecurityWorld.cz

 

příloha_ovladnete_sva_data

Jak postupovat proti on-line fórům, kde probíhají nábory budoucích teroristů? Zkusit odpojit, blokovat přístup nebo sledovat? A dá se nějak odhadnout, nakolik jsou taková fóra ve skutečnosti úspěšná?

Více na SecurityWorld.cz

Byl pro vás článek přínosný?