Hlavní navigace

Bezpečnostní přehled: PIN data v iPhonu neochrání

15. 6. 2010

Sdílet

Jak prolomit šifrování USB klíčenek, za kolik si lze pronajmout botnet, je málo používaný software zárukou nezájmu útočníků? Pravidelný přehled bezpečnostních novinek připravovaný ve spolupráci se serverem SecurityWorld.cz.

Na jednu stranu šifrování dat na USB klíčenkách jistě ničemu neuškodí. Jenže co když se médium fyzicky poškodí? Je pak možné zašifrovaná data ještě nějak obnovit?

Více na SecurityWorld.cz

 

Máte iPhone a z bezpečnostních důvodů se rozhodně vyhýbáte jailbreakingu (výrobcem nepodporovaná úprava umožňující i spouštění neautorizovaných aplikací)? Zamykáte si ho PINem? Ani to nemusí stačit. Nálezce může z telefonu data číst i zapisovat a nenechá po své činnosti prakticky žádnou stopu. Jak na to?

Více na SecurityWorld.cz

 

Dokážete odhadnout, kolik dnes stojí pronájem botnetu? A myslíte, že k jeho použití potřebujete nějaké speciální technické znalosti? Nenechte se mýlit, poškodit někoho tímto způsobem je velmi snadné i levné...

Více na SecurityWorld.cz

 

Vážná bezpečnostní díra v přehrávači Flash byla sice ze strany Adobe opravena, nicméně zneužití je stále možné přes Flash vložený do souboru PDF. Jak tedy nastavit Acrobat/Reader, aby toto riziko nehrozilo?

Více na SecurityWorld.cz

 

Také si myslíte, že pokud užíváte nějaký exotický software, nejste pro útočníky zajímavým cílem, protože takových jako vy je příliš málo? Abyste se nemýlili. Za pokusy o zneužití totiž podvodníkům kupodivu stojí i jistá obskurní konfigurace Windows 2000.

Více na SecurityWorld.cz

 

Pokud užíváte prohlížeč Safari, měli byste na nejaktuálnější verzi přejít nejen kvůli zájmu o nové funkce, ale i vzhledem k bezpečnosti.

Více na SecurityWorld.cz

Byl pro vás článek přínosný?