Hlavní navigace

Bílý iPhone 4: Kauza rozdílných rozměrů pokračuje

4. 5. 2011

Sdílet

Sdružení ConsumerReports.org, které se zabývá testováním výrobků, vyvrací informace, že bílá verze iPhonu 4 by byla o 0,2 mm tlustší než černá.

Experti sdružení porovnali dvě varianty smartphonu iPhone 4 a i když kompletní test nebyl ještě dokončen, při přímém porovnání a při použití přesných měřících přístrojů byla prý naměřena zcela shodná tloušťka – 0,37 palce (9,3 mm). To potvrzuje i obrázek na webu ConsumerReports.org na adrese http://news.consumerreports.org/electronics/2011/05/apples-white-iphone-is-not-thicker-than-black-version.html?CMP=OTC-NEWS4.

Před několika dny ovšem byly Ryanem Cashem, který pracuje pro blíže nespecifikovanou firmu vyvíjejí aplikace, publikovány snímky, které ukazují poměrně značný rozdíl v rozměru telefonů. Ty jsou k dispozici na jeho blogu na adrese http://ryancash.net/post/5019047695/white-iphone-4-is-thicker.

Žádný update Ryan Cash na svém blogu zatím neprovedl, ale z fotografií je rozdíl patrný pouhým okem. Je ale možné, že se jednalo o předprodukční vzorek bílého přístroje, protože o jeho původu není v blogu žádná zmínka.

Samotný Apple na svém webu uvádí pro oba přístroje stejné rozměry a také senior vice prezident Applu Phil Schiller odmítl, že by byl nějaký rozdíl mezi rozměry přístrojů. Ke změnám údajně došlo v senzorech přiblížení a také u kontroverzní antény. Nicméně problém s klesajícím signálem při chycení přístroje stále zcela vyřešen nebyl a šikovným "úchopem" bílého iPhonu lze opět kvalitu příjmu výrazně snížit, jak je vidět i na videu v článku Bílý iPhone 4: Uživatelé hlásí první potíže, problém s anténou přetrval. Další aktuální zprávou je, že Apple již prý intenzivně testuje chystaný iOS 5 s aplikacemi třetích stran. Tento operační systém by měl být defaultně nainstalovaný na iPhonu 5, ale předpokládá se, že aktualizovat bude možné i starší přístroje.

Byl pro vás článek přínosný?