Hlavní navigace

BlackBerry PlayBook podporuje "androidí" aplikace – co to znamená?

31. 3. 2011

Sdílet

Tablet BlackBerry PlayBook od společnosti RIM (Research In Motion), jenž je v současné době očekáván odbornou i laickou veřejností, bude podporovat aplikace původně vyvinuté pro operační systém Google Android.

BlackBerry PlayBook od společnosti RIM (Research In Motion), jenž je aktuálně očekáván odbornou i laickou veřejností, bude podle dostupných informací podporovat aplikace původně vyvinuté pro operační systém Google Android. Jaké dopady to může mít na váš business? V současnosti je obtížné předpovídat, v jaké kvalitě bude ve skutečnosti možné "androidí" aplikace na PlayBooku provozovat. Zatím tak můžeme pouze barvitě spekulovat.

RIM povolí na PlayBooku aplikace pro AndroidCo znamenají aplikace pro Android na BlackBerry PlayBook pro uživatele

Už s vydáním samotného tabletu v avizovaném čase má výrobce problémy, a proto se předpokládá, že ani čas uvedení emulátoru aplikací pro Android, oznámený na léto, nemusí být konečným termínem. Navíc se zdá, že zdaleka ne všechen software pro Android, který je dnes možné stáhnout v online obchodech Googlu a nově i Amazonu, bude na zařízení fungovat. Tablet má být totiž kompatibilní pouze s programy vytvořenými pro Android 2.3 Gingerbread.

Programy pro PlayBook mají být k dispozici na BlackBerry App World, specializovaném internetovém obchodě, a zatím nejsou informace o tom, že by se přesunuly i jinam. Vývojáři tak budou muset své výtvory upravit právě pro distribuci v App World, a potom ještě jednat s RIM o schválení konkrétního programu.

příloha_ovladnete_sva_data

Celý článek naleznete na sesterkém serveru CIO BusinessWorld:

http://businessworld.cz/business-rizeni-podniku/blackberry-playbook-podporuje-androidi-aplikace-co-to-znamena-pro-vas-7123

Byl pro vás článek přínosný?