Hlavní navigace

Blade od Check Pointu usnadňuje kontrolu nad aplikacemi Web 2.0

9. 8. 2010

Sdílet

Check Point představil Application Control Software Blade, který podle dodavatele umožňuje organizacím zabezpečit a spravovat tisíce aplikací Web 2.0.

Nový softwarový blade obsahuje technologii UserCheck, která umožňuje IT administrátorům nastavit pravidla pro používání aplikací. Produkt je navíc propojen s aplikací Check Point AppWiki, knihovnou aplikací, která obsahuje více než 50 000 widgetů pro Web 2.0 a přes 4 500 internetových aplikací pro sociální sítě, instant messaging a streamování médií.

„Zvolili jsme zcela nový přístup ke kontrole aplikací. Podnikům nabízíme nejnovější firewall v kombinaci s největší knihovnou aplikací, která je 50krát větší než jakákoli jiná na tomto trhu a zároveň se snažíme vzdělávat i samotné uživatele,” uvedla Dorit Dor, produktová víceprezidentka společnosti Check Point Software Technologies.

Produkt dovoluje individuální zabezpečení aplikací, takže zaměstnanci mohou využívat nástroje Webu 2.0 a současně neohrožují bezpečnost sítě. Nový softwarový blade umožňuje organizacím definovat základní nastavení politik pro webové aplikace, které odpovídají specifickým potřebám uživatelů. Technologie UserCheck upozorňuje uživatele na rizika spojená s provozem aplikace a vyhodnocuje, zda danou aplikaci využívají k soukromým nebo pracovním účelům.  

příloha_ovladnete_sva_data

Application Control blade může být spuštěný jediným kliknutím na jakoukoli bezpečnostní bránu Check Point, což má umožnit organizacím lépe využít jejich stávající infrastrukturu. Nový blade je centrálně spravovaný z jediné konzole pro správu a zabezpečení. IT administrátoři mohou sledovat a kontrolovat používání aplikací na základě identity uživatele nebo skupiny, četnosti a úrovně rizika s jednotnou analýzou události. Nový blade také poskytuje integraci s Active Directory, která umožňuje jednotlivcům nebo skupinám přístup k vybraným aplikacím a ostatní dovoluje zakázat.

Application Control Software Blade bude k dispozici přes celosvětovou síť prodejců v posledním čtvrtletí 2010.

Byl pro vás článek přínosný?