Hlavní navigace

Blíží se upgrade Desítek – bude s podtitulem jara?

13. 3. 2018

Sdílet

 Autor: Mark Hachman/IDG
Příští upgrade Windows 10 ponese název Spring Creators Update. Alespoň podle kuloárních zdrojů.

Jestli příští upgrade Windows 10 skutečně bude pojmenován jarně, zjistíme už za pár dní. Vyjít by měl zkraje dubna. Uživatel s přezdívkou Walking Cat, který v minulosti už mnohokrát s předstihem a přesně informoval o dosud neoficiálních novinkách týkajících se Desítek, má jasno.

„1803 = Spring Creators Update,“ napsal minulý týden na Twitter. Číselné označení by však v duchu tradice odkazovalo spíš na březnové vydání.

Microsoft ji začal z verzí 1607 neboli Anniversary Updatem, odkazujícím předloni v létě na roční výročí systému. Verze 1703 vyšla jako Creators Update, s verzí 1709 se v názvu objevilo i příslušné roční období, tedy Fall Creators Update.

příloha_ovladnete_sva_data

A společnost se drží pravidla dvou aktualizací ročně – jedné vycházející na jaře, druhé na přelomu léta a podzimu. Někteří komentátoři si do Microsoftu rýpnuli s tím, že s takovou představivostí jim brzy dojde zásoba názvů a v legraci tipují, jak se budou jmenovat příští aktualizace.

Late Summer Creators Update? Fall Creators Update Second Edition? Ačkoliv upřímně, na jmenném označení až tolik nezáleží, většina zákazníků se orientuje stejně především dle toho číselného.

Byl pro vás článek přínosný?