Hlavní navigace

Brava3D přes družice ASTRA

24. 11. 2010

Sdílet

 Autor:
Celoevropská 3D HD televizní stanice Brava3D vysílá nově prostřednictvím družic ASTRA.

Společnost SES ASTRA oznámila, že holandská televizní stanice Brava3D začala vysílat přes satelit ASTRA na pozici 23,5° východně. Brava3D je první panevropskou stanicí s 3D obrazem, která nabízí kombinaci klasické hudby, opery a baletu v 3D kvalitě. 

Trh s televizním vysíláním v 3D kvalitě rychle roste. Průzkum, který nedávno provedla agentura Informa Telecoms & Media, ukázal, že 25 milionů evropských domácností vybavených televizí bude mít do roku 2015 televizor s 3D obrazem.

Stanice Brava3D vysílá prostřednictvím satelitu ASTRA 3B na pozici 23,5° východně, frekvenci 11778,00 MHz, ve vertikální polarizaci. Vysílání je prozatím nekódované. Nekódovaný kanál ASTRA 3D ve zkušebním vysílání lze přijímat přes satelit ASTRA na pozici 23,5° východně, na frekvenci 11720,00 MHz, v horizontální polarizaci.

příloha_ovladnete_sva_data

Brava3D


Bill Wijdeveld, generální ředitel společnosti ASTRA Benelux, prohlásil: „Televize s 3D obrazem doslova vnáší do sledování televize nový rozměr a vytváří novou úroveň kvality zážitků při sledování televize, které doplňují obraz ve vysokém rozlišení (HD). Společnost ASTRA, která je průkopníkem v přenosu 3D obrazu, velice vítá smlouvu uzavřenou se stanicí Brava3D. Pokračující růst trhu s televizním vysíláním v 3D kvalitě provází i rostoucí poptávka po kvalitních programech s 3D obrazem. Satelitní vysílání je ideální k tomu, aby uspokojilo požadavek provozovatelů televizních stanic na dostatečnou kapacitu a očekávání diváků, že budou moci sledovat vysílání v co nejvyšší kvalitě.“ 

Jur Bron, generální ředitel stanice Brava3D, dodal: „Spuštění vysílání stanice Brava3D je dalším logickým krokem, který následuje po mezinárodním úspěchu stanice BravaHD. Vysílání prostřednictvím satelitu ASTRA nám zajistí hospodárné a vysoce kvalitní vysílání stanice Brava3D do všech televizních platforem v Evropě. Stanice Brava3D nabízí jedinečné zážitky; jsme přesvědčeni, že se nám otvírá rozsáhlý trh."

Byl pro vás článek přínosný?