Hlavní navigace

CEATEC 2009: 50“ 3D plazmová televize Panasonic

29. 9. 2009

Sdílet

 Autor:
Panasonic připravuje 3D PDP televizi s Full HD rozlišením, která by měla být cenově přijatelnější než její současný 103“ model. K vidění příští týden v Japonsku.

Na německém/evropské veletrhu spotřební elektroniky CES 2009 se o 3D HD televizorech hodně mluvilo a sem tam bylo něco i k vidění. Hodně se budoucnosti trojrozměrného filmy ve vysokém rozlišení věnoval i Panasonic, a netrvalo to dlouho, a už tento výrobce ohlásil novou 3D PDP televizi.

Jde o 50“ plazmovou televizi, tedy ne LCD, jak je většinou ve 3D zvykem, která sice nedosahuje ani poloviny 103“ televizní obra, jenž Panasonic rád ukazuje na různých událostech, na druhou stranu je to velikost mnohem vhodnější do domácností, také cena bude jistě přijatelnější.

Plazmová obrazovka by měla být vhodnější k zobrazování velkého počtu snímků rychle za sebou, přičemž pro 3D by to mělo být minimálně 120 za sekundu, 60 pro každé oko. Jinak je i tato dosud formálně nepojmenovaná novinka podobná ostatním 3D televizím, to znamená obrazovka s Full HD rozlišením 1920x1080 bodů, nutnost používat speciální brýle a mimo jiné také nejasná budoucí cena a přesné datum uvedení na trh.

Prototyp bude k vidění příští týden na japonském veletrhu spotřební elektroniky CEATEC (6.-10. října).

Panasonic 3D TV

Byl pro vás článek přínosný?