Hlavní navigace

CeBIT 2007: Fujitsu Siemens Computers má 1.400 m a po dobu veletrhu dává zajímavou slevu

16. 3. 2007

Sdílet

IT infrastruktura pro malé a střední podniky, notebooky s vestavěným UMTS a kamerou pro pořádání videokonferencí nebo třeba Scaleo EV s podporou Follow me TV? To vše najdete v olbřímí expozici FSC.

IT infrastruktura pro malé a střední podniky, notebooky s vestavěným UMTS a kamerou pro pořádání videokonferencí nebo třeba Scaleo EV s podporou Follow me TV? To vše najdete v olbřímí expozici FSC.

  • Kompletní přehled všech článků věnovaných výstavě CeBit 2007 najdete zde.


S výstavní plochou více než 1.400 metrů čtverečních je FSC opět jedním z největších vystavovatelů letošního CeBitu. Představuje tu řešení pro malé a střední podniky (SME), mobilní profesionály i koncové uživatele a hlavní expozice je jako obvykle umístěna v hlavní hale výstaviště, tj. čísle 1, v nepřehlédnutelném stánku G51. Najdete tu už i dnes poněkud omšelý koncept digitální domácnosti.

X10sure

Cílem tohoto řešení je přinést malým a středním podnikům jistotu, že je o jejich data postaráno. x10sure to prý dělá jednodušší a méně nákladnou cestou než je virtualizace nebo zapojování do klusterů. Pro servery a disková úložiště s operačním systémem Microsoft Windows Server 2003 přináší monitorování a ochranu, včetně automatizovaného restartování systému a jednoduché, opět automatizované, ochrany dat. Aplikace, které přestanou reagovat, jsou tak během několika minut znovu on-line – bez nutnosti zásahu správce sítě.

LifeBook P7230

Novinka nabízí nejen vestavěné UMTS/HSDPA, tedy síť třetí generace (na podzim je plánováno uvedení verze s HSUPA), ale je vybavena i integrovanou kamerou pro videokonference. Navíc jde o notebook velmi malý (menší než formát A4 a vysoký necelé tři centimetry), ovšem stále ještě s modulární šachtou do které můžete zastrčit například další akumulátor. Díky němu – a díky funkci Eco Button – může pracovat bez síťové zásuvky údajně i celý den, čemuž se ani věřit nechce.

Jinak je zabudováno Wi-Fi a Bluetooth a širokoúhlý displej 10,6“. Ke koupi bude subnotebook od dubna přibližně za 43.900 Kč (52.200 Kč s DPH).

Follow me TV

Následovat vás (či vy je) může pěkný muž, pěkná dívka či žena. Ale od té doby, co u Philipsu vymysleli Wi-Fi audio věže to může dělat i muzika. S Follow me TV to ovšem může být i televizní vysílání a asi uznáte, že se to občas hodí (zvláště při přechodu mezi obývákem a ložnicí). O co jde je zřejmé, ale provedení je možná trochu jiné než byste čekali.

Follow me TV umožňuje uživatelům označit program na který koukáte a pokračovat v jeho sledování – kupodivu bez přerušení – na jiném televizoru v jiné místnosti. Přesné fungování je trochu nejasné a v tomto případě budeme muset počkat na samotný výrobek. Jasné je jen to, že celou věcičku zajišťuje software a zapotřebí je – opravdu nevím proč – rozhraní UPnP (Universal Plug and Play). A kde tuto funkci najdete? Na Activy Media Center Scaleo EV (větší obrázek), které se na pultech obchodů objeví někdy na konci léta 2007 (známe to – spíše půjde o podzim… :) .

Na stánku vedle výše uvedených věcí najdete i PC a přenosné počítače s předinstalovaným operačním systémem Windows Vista a také velkoformátové ploché obrazovky. ScaleoView H22-1W (viz foto) má úhlopříčku 56 cm (22“), vestavěné rozhraní HDMI a pokud si ho chcete koupit, máte během veletrhu šanci na cenu 11.820 Kč (14.000 Kč s DPH).



Větší obrázek.



Foto: FSC

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku