Hlavní navigace

Česká verze Samsung Apps pro OS Bada

28. 4. 2011

Sdílet

 Autor:
Samsung spustil placenou českou verzi on-line obchodu s aplikacemi pro mobilní telefony s operačním systémem Bada, nabízí i Java programy.

Samsung spoustil placenou verzi obchodu s aplikacemi Samsung Apps. Zákazníkům se tak rozšířila nabídka o tisíce nových položek zahrnující například herní tituly z dílen vývojářských firem Electronic Arts či Gameloft. Obchod Samsung Apps provozuje Samsung již ve 120 zemích světa a Česká republika se spolu se  Slovenskem, Maďarskem a několika dalšími evropskými zeměmi připojila k dosavadní skupině 36 zemí, ve kterých jsou nabízeny i placené aplikace. Dosud mohli zákazníci stahovat aplikace, hry nebo grafické motivy, které byly nabízeny výhradně zdarma. Aplikace je možné získat buď stažením přímo do telefonu nebo prostřednictvím software Kies, který je nainstalován v počítači.

Obchod slouží hlavně pro stahování programů pro mobilní telefony Samsung s OS Bada. Tento systém začal Samsung používat jako svůj pokus o prosazení chytrého operačního systému, něco jako protiváhu k Symbianu. Nicméně od té doby se na trhu mobilů mnohem více rozšířil Android, takže Bada zaujímá v nabídce Samsungu jen druhořadou pozici jako systém určený pro telefony nižší třídy, jako je například Wave 2. Ne že by většině zákazníků záleželo na tom, jaký systém v mobilu mají, hlavně že to funguje rychle a bez nutných dodatečných úprav.

V rámci spuštění placené verze došlo také ke změně designu a funkcionality webové stránky www.samsungapps.com, která nově nabízí informace v českém jazyce, možnost registrace zákazníků, jenž je nutná pro nákup aplikací a v neposlední řadě do sebe integruje vedle Bada aplikací také nabídku Java obsahu pro telefony, které nejsou „Smart“. Pro návštěvníky je připravena rozsáhlá sekce Podpora, kde naleznou podrobné rady a videonávody, jak službu Samsung Apps využívat a co dělat v případě problémů.

Rozšíření nabídky o placené aplikace není jediná výhoda, kterou zákazníkům obchod Samsung Apps přináší. Dalším benefitem jsou lokální aplikace, díky kterým se telefony s operačním systémem Bada stávají multifunkčními pomocníky. Aplikace Jízdní řády umožňuje vyhledávat spojení veřejné dopravy ve více než 100 městech České republiky a meziměstská vlaková i autobusová spojení na území České i Slovenské republiky, resp. v případě vlaků po celé Evropě. Zákazníci také možná ocení aplikaci Bada TV, kde posledním přírůstkem do seznamu TV stanic je populární hudební televize TV Óčko.

Samsung GT-S8500 Wave

Byl pro vás článek přínosný?