Hlavní navigace

Check Point nabízí jediného agenta pro komplexní ochranu koncových bodů

11. 2. 2008

Sdílet

Endpoint Security, podle výrobce první řešení pro opravdu komplexní ochranu koncových bodů, představila společnost Check Point Software Technologies. Software v sobě kombinuje firewall, řízení přístupu k síti (NAC), kontrolu aplikací, antivirus, anti-spyware, zabezpečení dat a chráněný vzdálený přístup.

Endpoint Security, podle výrobce první řešení pro opravdu komplexní ochranu koncových bodů, představila společnost Check Point Software Technologies. Software v sobě kombinuje firewall, řízení přístupu k síti (NAC), kontrolu aplikací, antivirus, anti-spyware, zabezpečení dat a chráněný vzdálený přístup. Využití jediného, centrálně řízeného agenta, jediné administrační konzole a centrální instalace i aktualizace znatelně snižuje náklady společností vynakládané na zabezpečení IT.

„Podniky nyní poznají všechny výhody spojené s vlastnictvím jednotného, snadno spravovatelného bezpečnostního řešení, které spolehlivě ochrání jejich počítače, notebooky a další koncové body,” vysvětluje Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu. „Pro zákazníky jsme vytvořili jediného agenta, který kompletně odstraňuje problémy s kompatibilitou, implementací a správou vícero bezpečnostních řešení.”

Vlastnosti jednotlivých komponent Check Point Endpoint Security:
· Firewall/NAC/Program Control – U koncových bodů obousměrně chrání síťový provoz, neumožní jim připojení do firemní sítě, pokud nejsou zabezpečené, a účinně vynucuje bezpečnostní pravidla ohledně toho, jaké aplikace smí běžet na daném počítači.

· Antivirus/Anti-spyware – Odhalí a odstraní viry, spyware a jiné malwarové hrozby. Díky kombinaci signatur, analýzy podezřelého chování a pokročilé heuristické analýze disponuje vysokými detekčními schopnostmi. Software je navíc každou hodinu aktualizován pomocí služby SmartDefense.

· Ochrana dat – Díky pokročilému šifrování dat na discích a vyměnitelných mediích, kontrole přístupu a kontrole portů chrání data obsažená v přenosných počítačích, stolních PC i na přenosných mediích.

· Vzdálený přístup – Šifrování a ověřování přenášených dat po celou dobu, kdy je koncový bod vzdáleně připojen, chrání koncový bod i firemní síť.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku