Hlavní navigace

Chrome a Edge začínají vycházet rychleji

1. 10. 2021

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Microsoft i Google zrychlují kadenci vydávání svých prohlížečů. Firmy mají výjimky, mohou zvolit volnější tempo.

Google Chrome i Microsoft Edge mají čerstvě venku verzi 94. Ta zároveň předznamenává nový trend, kdy oba prohlížeče budou aktualizovány v pravidelných čtyřtýdenních intervalech.

Chrome 95 tak vyjde 19. října, Edge 95 o dva dny později. Výjimku bude představovat období vánočních svátků, takže poslední letošní verze Chromu (96) bude k mání už 16. listopadu a Chrome 97 vyjde až po sedmi týdnech 4. ledna 2022.

Google plán na častější aktualizaci svého prohlížeče oznámil v březnu, Microsoft jej tehdy následoval jen o pár dní později; celkem logicky, jelikož Edge je rovněž navázán na open-source platformu Chromium. Dá se však říct, že obě firmy s měsíční frekvencí následují Firefox, který na ni s Mozillou přešel už v září 2019.

příloha_ovladnete_sva_data

S vydáním Chromu 94 a Edge 94 obě společnosti představily také novou verzi/kanál určený převážně pro firmy, tzv. Extended Stable. Ta je aktualizována ne po čtyřech, ale po osmi týdnech, vždy v sudě číslovaném vydání. Prodloužení intervalu má dát firemním IT správcům více času na otestování a vyhodnocení novinek.

Z toho důvodu tak Extended Stable verze obsahují méně nových funkcí, bez toho, aby přišly o aktualizace související se zabezpečením prohlížeče.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Byl pro vás článek přínosný?