Hlavní navigace

Cisco zvyšuje výkon firewallů a VPN sítí

25. 1. 2008

Sdílet

ASA 5580 Series je určena k ochraně multimediálních sítí podnikových datových center a vstupních bran poskytovatelů připojení, které se vyznačují vysokým počtem transakcí a potřebou rychlé odezvy s minimálním zpožděním.

Cisco představilo novou sérii bezpečnostních produktů ASA 5580 Series Adaptive Security Appliances, která je podle dodavatele reakcí na rostoucí potřebu výkonného a zároveň variabilního zabezpečení firemních sítí.

„Rozvoj internetu a aplikací typu Web 2.0 způsobuje nárůst nových typů zařízení a rozšiřuje možnosti používání multimediálního obsahu, což zvyšuje tlak na existující bezpečnostní infrastrukturu,“ uvedl Mick Scully, viceprezident pro Cisco Security Technology Group. „Současné bezpečnostní systémy nejsou připraveny na tak obrovské množství transakcí a z něj vyplývající zvýšené nároky na bezpečnost. Výsledkem je to, že IT oddělení firem stačí zajišťovat pouze základní míru bezpečnosti.“

ASA 5580 Series je určena k ochraně multimediálních sítí podnikových datových center a vstupních bran poskytovatelů připojení, které se vyznačují vysokým počtem transakcí a potřebou rychlé odezvy s minimálním zpožděním. Podle Cisca poskytuje nejvyšší kapacitu na trhu a velmi rychlé připojení, rozsáhlé možnosti konfigurace a rychlou odezvu. Produkty jsou určeny pro organizace s aplikacemi náročnými na bezpečnost, jako jsou přenos hlasu, videa, zálohování dat, vědecké počítače, využívání společné výpočetní kapacity vzdálených počítačů a finanční transakční systémy.

Rodina produktů Cisco ASA 5580 Series se skládá ze tří modelů: ASA 5580-40 a ASA 5580-20 a koncentrátoru pro vzdálený přístupu pro VPN sítě ASA 5580-20 Remote Access VPN Concentrator. Nejvyššího výkonu dosahuje model ASA 5580-40, který nabízí současně až dva miliony připojení, 750 tisíc různých bezpečnostních nastavení a firewall s kapacitou od 10 Gb/s pro běžný provoz až po 20 Gb/s pro vysoce citlivé aplikace, jako jsou sdílení videa nebo provoz datových skladů. Modely ASA 5580-20 umožňují až milion připojení najednou a kapacitu firewallu 5 Gb/s. Všechny produkty dokáží podle Cisca připojit 150 tisíc uživatelů za vteřinu, nabízejí zpoždění menší než 30 mikrosekund a pracují i v obtížném prostředí smíšených typů datových připojení. ASA 5580-20 Remote Access VPN Concentrator již obsahuje licence pro službu vzdáleného přístupu a představuje tak platformu obsahující jak samotné zabezpečení sítě, tak SSL podporu pro 10 tisíc uživatelů připojených v jednom okamžiku. V klastru může systém Cisco ASA 5580 Series takto podporovat až 100 tisíc vzdáleně připojených uživatelů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku