Hlavní navigace

Co je v nejnovější aktualizaci Windows 11?

30. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Před dvěma dny vydal Microsoft novou aktualizaci Windows 11. Ne všichni ji ještě mají, co v ní najdete, až si ji nainstalujete?

Uvedení systému Windows na trh není konec – ve skutečnosti je to jen začátek. Stejně jako v případě systému Windows 10 společnost Microsoft neustále pracuje na vylepšování systému Windows 11 opravami chyb, vydáváním bezpečnostních záplat a občasným přidáváním nových funkcí.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Aktualizace s označením KB5023778 (OS verze 22621.1485) vyšla 28, března, ale ještě nemusí být k dispozici všem uživatelům Windows 11.

Tato aktualizace obsahuje několik nových funkcí, včetně jedné, ve které jsou nyní v nabídce Start oznámení pro účty Microsoft. (Všimněte si, že tato funkce je dostupná pouze pro malý počet lidí a v příštích několika měsících se rozšíří na další). Build také nabízí řadu nových funkcí a vylepšení v nástroji Microsoft Defender pro koncová zařízení.

Textový ChatGPT už je zastaralý, co jej nahradí? Přečtěte si také:

Textový ChatGPT už je zastaralý, co jej nahradí?

Byla opravena řada chyb, včetně jedné, kdy byly tiskárny USB klasifikovány jako multimediální zařízení, i když jimi nejsou, a další, kdy aplikace Microsoft PowerPoint přestala reagovat při použití nástrojů pro přístupnost.

příloha_ovladnete_sva_data

V této aktualizaci jsou čtyři známé problémy, z nichž tři se týkají správců IT, včetně jednoho, kdy kopírování velkých vícegigabajtových (GB) souborů mohlo trvat déle, než se očekávalo, a dalšího, kdy používání balíčků pro provisioning nemuselo fungovat podle očekávání.

Kompletní obsah celého balíčku najdete zde.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?