Hlavní navigace

Co přináší nový Security World

24. 6. 2022

Sdílet

 Autor: IInfo DG
Hned několik atraktivních témat přináší Security World, který právě vychází. Například to, že umělá inteligence hraje stále větší roli v ochraně podnikové sítě (a na druhou stranu škodí například tvorbou sofistikovaných deepfakes), jak důležité je nasazení vícefaktorové autentizace (včetně rad pro výběr nejvhodnějšího řešení) nebo jakou roli hraje řízení přístupu k síti v celkové strategii ochranu firemní infrastruktury.

Poslední dobou se také stále častěji mluví o bezpečnostních centrech SOC (Security Operation Center), které zajišťují bezpečný provoz firmy. Jejich vybudování a provoz ale není vůbec jednoduché, a to jak z hlediska nákladů, tak personálního zajištění.

Alternativou, která se začíná prosazovat, je SOC jako služba, kdy vám provozovatel dokáže poskytnout bezpečnostní služby, které byste jako samostatná firma nebyla schopná sama realizovat. Vybírat můžete i nadnárodních i tuzemských nabídek.

Samostatný článek pak věnujeme tomu, jak omezit falešně pozitivní varování, která zbytečně zahlcují bezpečnostní týmy, které pak nemají čas se věnovat skutečným hrozbám.

Můžete si také předem zhodnotit, jaké typy rizik jsou pro vás relevantní. Ani to není jednoduchý proces – a tady se ke slovu mohou dostat různé typy frameworků, které se ukázaly jako výteční pomocníci.

příloha_ovladnete_sva_data

Pokud zvažujete využití strategie zero trust (nulová důvěra), experti se často setkávají s tím, že firmy vůbec nechápou, co tento koncept opravdu představuje. Ukážeme vám, jako jsou nejčastější mýty spojené se zero tust a jaká je skutečnost.

A v případě, že nasazujete systém jednotného přihlašování SSo, hodí se vám určitě naše rady, jak otestovat funkcionalitu tohoto řešení – SSo totiž funguje velmi dobře na notoricky známé aplikace, ale pokud jej chcete nasadit i na ty méně populární nebo dokonce na vámi vytvořený software, komplikace na sebe nemusí dlouho čekat.

 

Security World si můžete koupit i jako klasický časopis, buď v klasické tištěné formě nebo v elektronické verzi. Věnujeme se bezpečnosti počítačových systémů, ochraně dat, informací a soukromí.  Jsme jediný titul na českém a slovenském trhu, který oslovuje širokou čtenářskou obec – od ředitelů firem, přes odborníky na bezpečnost po koncové uživatele. Naším cílem je poskytnout ucelený přehled o bezpečnostních hrozbách a zejména o tom, proč a jak se jim bránit, případně proč respektovat a dodržovat nařízení IT manažerů ve firmách.

Byl pro vás článek přínosný?