Hlavní navigace

Co přináší nový Security World 3/22

23. 9. 2022

Sdílet

 Autor: IInfo DG
Hlavní téma nejnovějšího Security Worldu se týká strategie zero trust v oblasti datových sítí – jinými slovy co všechno představuje ZTNA, jaké jsou nabídky jednotlivých dodavatelů, jaké principy dodržet při implementaci nebo jaké obvyklé chyby se při zavádění dělají. Zajímavých témat je však k dispozici samozřejmě mnohem více.

Mezi klíčové požadavky na bezpečnost patří bezesporu dostatečně zabezpečené aplikace. Toho se dá dosáhnout hned několika způsoby – mezi ty základní patří třeba dynamické i statické testování či podpora vývoje známá jako DevSecOps – s oběma tématy se můžete na stránkách Security Worldu podrobně seznámit.  

Autor: IInfo DG

Poslední dobou se také razantně zvyšuje popularita vývoje podnikového softwaru neprofesionálními uživateli, zpravidla lidmi z obchodních či provozních oddělení – tzv. low-code nebo dokonce no-code vývoj. Tento přístup však může zanést do vytvořených programů značná rizika – která to jsou a jak je eliminovat, ukáže další z příspěvků v nejnovějším vydání našeho magazínu.

Budíte se v noci strachy, jaké mobilní aplikace si vaši zaměstnanci nainstalovali do svých mobilů, se kterými přistupují i k firemnímu IT? Často je to oprávněné – ukážeme vám, které typy aplikací patří mezi ty nejnebezpečnější a jak případně zmírnit související rizika.

příloha_ovladnete_sva_data

S mobilními řešeními souvisí i další příspěvek, který se zaměřuje na to, jak platformy jednotné správy koncových bodů (UEM) postupně dozrávají a s jakými novými funkcemi jejich dodavatelé dnes přicházejí.

Dalšími tématy, která vás mohou zaujmout, jsou pak například rizika, která přináší Open RAN, což je technologie spojená hlavně se zaváděním mobilních sítí 5G, dále správa přístupu realizovaná na základě rolí, která může výrazně snížit potřebné nároky na IT, nebo to, jak řešit obnovu dat v prostředí operačního systému Windows.

 

Security World si můžete koupit i jako klasický časopis, buď v klasické tištěné formě nebo v elektronické verzi. Věnujeme se bezpečnosti počítačových systémů, ochraně dat, informací a soukromí.  Jsme jediný titul na českém a slovenském trhu, který oslovuje širokou čtenářskou obec – od ředitelů firem, přes odborníky na bezpečnost po koncové uživatele. Naším cílem je poskytnout ucelený přehled o bezpečnostních hrozbách a zejména o tom, proč a jak se jim bránit, případně proč respektovat a dodržovat nařízení IT manažerů ve firmách.

Byl pro vás článek přínosný?