Hlavní navigace

Co si přečtete v novém Computerworldu 10/22?

30. 9. 2022

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Hvězdy českého IT, podniková mobilita a umělá inteligence jsou hlavní náplní prvního letošního podzimního vydání magazínu Computerworld v rozšířené podobě.

Nové vydání speciálu zaměřeného na úspěšné firmy, osoby a události uplynulých let, které výrazně zazářily na českém nebo dokonce světovém nebi, je součástí rozšířeného Computerworldu 10/22. Na dvaceti stranách najdete plno zajímavého počtení třeba o českém herním průmyslu, snaze o využití virtuální realitu nebo třeba o pomalu se zvedající kongresové turistice.

V rozsáhlém rozhovoru s Yogeshem Guptou, šéfem americké korporace Progress, se vracíme k nedávné akvizici brněnské firmy Flowmon a obecně situaci na světovém kybernetickém bezpečnostním poli. Yogesh Gupta v interview upozorňuje, že se bezpečnostní firmy i státní úřady musejí semknout pro státem organizovanému kyberzločinu, jak potenciální oběti nemají šanci na kvalitní obranu.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Algoritmy schopné vygenerovat věrohodný, umělecky hodnotný výsledek z pouhého textového vstupu nejsou novinkou, ale teprve v posledních letech začínají díky hlubokému učení pořádně fungovat. Provedeme vás jejich schopnostmi.

Správa mobilních zařízení, aplikací a e‐mailů se zaměřuje především na bezpečnost dat uložených v mobilech. Zohledňuje však také soukromí jejich uživatelů. Podrobně se tomu věnujeme v naší pravidelné rubrice Produkty a služby.

Posouzení návratnosti investic pro umělou inteligenci je náročné, ale nezbytné. Šéfové IT i oboroví experti sdílejí v našem článku své poznatky o tom, jak získat jasnou představu, zda se využívání AI ve firmě vyplácí.

příloha_ovladnete_sva_data

To vše a mnohem víc v našem Computerworldu 10/22, který si můžete zakoupit přímo zde.

Přeji inspirativní čtení.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?