Hlavní navigace

ČVUT pořádá mezinárodní konferenci o kybernetickém terorismu

16. 6. 2010

Sdílet

Ve dnech 23. a 24. června 2010 se v prostorách dejvického hotelu Praha uskuteční již čtvrtá konference o kybernetickém terorismu a kriminalitě s názvem CYTER 2010.

Konference se bude zabývat širokým spektrem témat od technologií a síťových struktur až po sociální a psychologické efekty zneužívání internetu. Pořadatelem konference je Ústav bezpečnostních technologií a inženýrství Fakulty dopravní ČVUT ve spolupráci s Ministerstvem vnitra České republiky.

Dvoudenní program konference bude zaměřen na mapování posledního vývoje v oblasti boje s kybernetickou kriminalitou a kyberterorismem s důrazem na již probíhající ofenzivní informační válku, začínající kybernetické války a další hrozby očima expertů.

„Vznik kyberprostoru, ve kterém se paralelně odráží veškeré společenské – kladné i záporné – aktivity, je dnes natolik zřejmý, že společnost se musí s jeho existencí vyrovnat,“ konstatuje doc. Ing. Václav Jirovský, CSc., vedoucí Ústavu bezpečnostních technologií a inženýrství Fakulty dopravní ČVUT. „Politické a globální pohledy na kybernetický terorismus a kriminalitu se svými mezinárodními trendy a dopady jsou tradičně nedílnou součástí konference. Proto se i letos konference CYTER účastní řada zajímavých zahraničních hostů, a to nejen z Evropy, ale i zámoří.“

CYTER 2010 je místo pro přednášky vysokých představitelů vládních úřadů a institucí, akademických institucí, úřadů dbajících nad dodržováním práva, profesionálů a firem z právnické oblasti, expertů z oblasti IP technologií a mezinárodních asociací. Témata konference zahrnují interakci mezi kyberterorismem a organizovaným zločinem, typy kyberteroristických útoků a riziko s nimi spojené, vládní spolupráci v boji s kybernetickým terorismem a jeho prevencí, bezpečnostní opatření zahrnující autentizaci a autorizaci, detekci průniku a verifikaci integrity dat, ochranu systémů a dat, analýzu rizik, kryptografii, biometriku, bezpečné protokoly pro e-komerci, bezpečnost bezdrátových sítí a forenzní analýzu počítačů. Stranou nezůstává ani téma „Budoucnost kyberterorismu.“

SecurityWorld je mediálním partnerem akce.

příloha_ovladnete_sva_data

Více o konferenci najdete na https://cythres.fd.cvut.cz/cyter2010/cs/index.php

 

Byl pro vás článek přínosný?