Hlavní navigace

Dell bude nabízet Windows 7 i po uvedení Windows 8

14. 10. 2012

Sdílet

 Autor:
Podle informací společnosti bude starší verze systému nabízena ve vybraných řadách počítačů určených podnikovým zákazníkům a hráčům počítačových her.

Dell XPS 12Podle ředitelky Dellu Alison Gardnerové bude společnost nabízet systém uvedený v roce 2009 i po 26. říjnu, kdy bude oficiálně zahájen prodej Windows 8. Starší verze systému bude podle Gardnerové v nabídce Dellu, dokud ji bude nabízet Microsoft. „Stále ještě převádíme naše podnikové zákazníky ze systému Windows XP na Windows 7,“ dodala Gardnerová na vysvětlenou.

Společnost bude podle Gardnerové svým zákazníkům dále doporučovat, aby přešli na Windows 7 a Windows 8 aby zvolili v případě, že v počítačích potřebují podporu dotykového ovládání. „Migrace není pro velké společnosti vůbec jednoduchá. Snažíme se jim ji usnadnit, vyžaduje to ale hodně plánování a práce,“ vysvětlila Gardnerová.

Windows 7 si budou moci vybrat i hráči, kteří si budou kupovat stolní nebo přenosné počítače řady Alienaware. „Zákazníci, kteří si kupují Alienaware , vědí, co chtějí. Proto jim chceme dát na vybranou,“ poznamenala Gardnerová. Možnost volby mezi starší a novější systému dostanou zákazníci, kteří si budou kupovat počítač z řady Latitude, OptiPlex nebo Precision.

Microsoft prozatím neoznámil datum ukončení prodeje Windows 7, v minulosti už ale také umožňoval souběžný prodej dvou posledních verzí. V případě přechodného období mezi verzí Vista a 7 umožňoval prodej krabicové verze rok po uvedení Windows 7 a verze pro výrobce hardwaru dokonce dva roky. V případě přechodu mezi verzemi XP a Vista byl dokonce systém Windows XP nabízen až do uvedení Windows 7. Zákazníci tedy měli možnost jednu verzi zcela vynechat.

Dell se chystá dodávat Windows 8 v počítačích s dotykovým displejem. Například s ultrabookem XPS 12, který má dotykový displej s úhlopříčkou12,5 palce a který je možno jednoduše přeměnit na tablet.  „Kromě toho, že je použitelný jako ultrabook, má i speciální panty, které mu umožní přeměnu na tablet,“ informovala Gardnerová. Dodala, že předpokládá, že počítač bude primárně používán jako notebook a zhruba ve 30 procentech celkového času jako tablet.

Byl pro vás článek přínosný?