Hlavní navigace

Dell chystá tablety s OS Android

24. 4. 2010

Sdílet

Zapomeňte na zprávy o úniku informací o nových generací iPhonu, více dohadů nyní zaznamenává firma Dell a její agresivní krok na trh mobilních zařízení s její řadou tabletů založených na operačním systému Android.

Web Engadget zveřejnil dokumenty, o kterých tvrdí, že obsahují uniklé informace o pětipalcovém multidotykovém tabletu Dell Streak (také znám jako Dell Mini 5) a o sedmipalcovém multidotykovém zařízení pojmenovaném Looking Glass.

Obrázky reklamních materiálů pro Streak 5 od webu Engadget prozrazují, že toto zařízení by mohlo být vydáno v létě nebo nejpozději září, zatímco Looking Grass by mělo vyjít v listopadu. Nicméně tento dokument neobsahuje žádné informace o cenách.


Dell Loking Grass
Podle portálu Engadget, spoluhráčem modelu Streak firmy Dell bude 7 palcový tablet pojmenovaný Looking Glass, samozřejmě pokud jsou uniklé dokumenty, které má Engadget k dispozici, pravdivé. Toto nové zařízení by mělo využívat operační systém Android 2.1 a bude obsahovat 7 palcový WVGA displej s rozlišením 800 x 480, 4 GB RAM, podporu 3G, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0, 1.3 megapixelovou kameru (o kameře na přední straně zařízení není zmínka) a volitelně TV tuner. Dále bude nabízet paměťový slot podporující SD, SDHC a MMC karty, ale pouze do relativně malé velikosti 32 GB.

Engadget dále doplňuje, že podle dokumentů bude Looking Grass poháněn mobilním čipem Tegra 2 od firmy Nvidie, který je navržen pro tablety a využívá dvě jádra ARM Cortex A9.

Dell Streak
Engadget potvrzuje, že často diskutované zařízení Dell Streak (Mini 5) bude nabízet spoustu zajímavých funkcí, alespoň podle uniklých dokumentů. Již dříve prosáklo, že tento přístroj bude nabízet 5 palcový WVGA displej, rychlý 1GHz procesor Snapdragon od firmy Qualcomm, 5 megapixelovou kameru a slot na microSD paměťové karty (maximálně 32GB). Ale vypadá to, že k podpoře 3G a Bluetooth 2.1 bude Streak 5 nabízet pouze 802.11 b/g Wi-Fi namísto rychlejšího standardu 802.11n.

Streak by měl být k dispozici v devíti různých barvách včetně černé, stříbrné, červené, fialové, modrozelené, růžové a dvou více barevných verzí pojmenovaných Kaleidescope a Sea Sky. Engadget doufá, že Streak bude k dispozici toto léto, což by znamenalo, že by využíval OS Android 1.6, později v září upgradovaný na Android 2.1.

Slidy, jež web Engadget zveřejnil, potvrzují tyto dohady, kromě tohoto slidu http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/04/dell-streak-leak-03-gal.jpg, na kterém je u modelu Streak napsáno RTS datum září 2010. Není sice jasné, co zkratka RTS znamená, ale nejvíce pravděpodobné je, že jde o něco jako "Release To Stores/Shelves/Sales. Takže je docela možné, že Streak nebude zveřejněn dříve než v září, což znamená, že by toto zařízení mohlo rovnou disponovat OS Android 2.1 a nemuselo by tak dojít k upgradu až po vydání. Těžko říci, jak to bude, jelikož jsou k dispozici nejasné informace.

Nicméně i podle neúplných dostupných informací je vidět, že tato zařízení vypadají velmi slibně, ale teprve se ukáže, co byla pravda a co dohady.

Byl pro vás článek přínosný?