Hlavní navigace

Dosud nejvýkonnější domácí kino od Bose

3. 11. 2016

Sdílet

 Autor: Bose
Audio systém domácího kina Bose SoundTouch 300 demonstruje možnosti kvalitního zvuku v kompaktním provedení

Zásadně rozšiřuje zvukové možnosti televizoru, v obývacím pokoji může zastat funkci kompletního audio systému a snadno ho bezdrátově propojíte s ostatními přístroji SoundTouch v domácnosti. Díky tomu lze rozvést hudbu po celém bytě nebo domě a využít všech možností přehrávání hudby z vlastních zdrojů i z internetu.

Bose

Bose SoundTouch 300 je modulární systém, jehož základem je vlastní soundbar, který je určen k instalaci u televizoru. Další možnosti prostorového zvuku plnohodnotného domácího kina přináší rozšíření o designově jednotnou dvojici zadních bezdrátových reproduktorů Virtually invisible 300 a basový modul Acoustimass 300. Celý komplet si v obývacím pokoji nezadá s profesionálním ozvučením kinosálů.

Domácí kino i kompletní audiosystém

Zvukový projev soundbaru o velikosti 97,8 x 10,8 x 5,7 cm překvapí. Dialogy ve filmech se stanou srozumitelnějšími a hudební doprovod či reprodukce posluchače nadchne. Dle vlastních potřeb a náročnosti mohou uživatelé zvolit vlastní sestavu

Přesto, že soundbar je umístěn na první pohled jako středový reproduktor u televizoru, dokáže vyvolat silný prostorový stereo efekt. K tomu přispívá technologie PhaseGuide, která zasadí zvuk do míst na kraji místnosti, kde žádné reproduktory nejsou. K tomu, aby se zvuk přizpůsobil každému prostoru, slouží automatická kalibrace ADAPTiQ, která upraví zvukový projev různě velkým a členitým pokojům. Malý soundbar dokáže překvapit i hlubokými a dynamickými basy při všech úrovních hlasitosti. Ty zajišťuje patentovaná technologie QuietPort. Bezdrátové rozšiřující moduly zadních reproduktorů a subwooferu požitek ze zvukového projevu ještě dále znásobují.

Zdroje zvuku a široké spektrum využití

K soundbaru lze jednoduše bezdrátově s využitím Wi-Fi či Bluetooth i pomocí kabelů připojit řadu zařízení, od DVD nebo BluRay přehrávačů, přes notebook, tablet, až po mobilní telefon, jehož párování usnadňuje technologie NFC. Stačí přiložit smartphone k přístroji a bezdrátové spojení je aktivováno.

Po připojení k domácí Wi-Fi síti se možnosti využití rozšíří téměř neomezeně. Prostřednictvím aplikace pro smartphony lze volit hudbu z populárních internetových zdrojů, jako například Spotify, Deezer, iTunes nebo nespočetného množství internetových rádií. Jako zdroj lze také použít hudbu uloženou na centrálním domácím úložišti typu NAS. Ovládat jednoduše z telefonu zvukovou kulisu v celém domě umožňuje technologie SoundTouch, která z přístrojů umístěných v jednotlivých místnostech a vybavených touto funkcí vytvoří jednotný celek. V aplikaci si potom zvolíte, zda chcete v celém domě stejnou zvukovou kulisu, nebo nastavíte v každé místnosti jinou hudbu. Ovládat přehrávání mohou všichni členové domácnosti prostřednictvím svého smartphonu.

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a ceny

Soundbar SoundTouch 300 je na trhu za koncovou doporučenou cenu 22 000 Kč, sada zadních bezdrátových reproduktorů Virtually invisible 300 přijde na 9 990 Kč a cena bezdrátového basového modulu Acoustimass 300 je 22 000 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?