Hlavní navigace

Dva nové AV receivery Pioneer s certifikací IMAX

26. 7. 2019

Sdílet

 Autor: Pioneer
Multikanálové AV receivery VSX-LX504 a VSX-LX304 nabízejí zvuk až do rozložení kanálů 9.2

Dva nové AV receivery Pioneer VSX-LX504 a VSX-LX304 nabízí precizní zvuk při poslechu stereo hudby a při sledování filmů dokáží s podporou formátů Dolby Atmos, DTS:X a Dolby Atmos Height Virtualizer zprostředkovat prostorový zvuk až v rozložení 9.2., a to s výkonem až 215 W na každý kanál (LX 504). Receivery jsou připraveny přehrávat hudbu i pomocí Bluetooth a posluchačům, kteří nevyužijí všechny kanály, umožňují rozvést hudbu i do více místností. Pro komplexní využití v rámci bezdrátového rozvodu hudby v domácnosti nabízí také podporu Airplay 2 a Works with Sonos. 

Pioneer

Nové AV receivery umožňují prostorové nastavení v několika režimech podporujících nejmodernější formáty Dolby Atmos a DTS:X, které lze najít ve špičkových kinosálech. Kromě běžného prostorového zvuku zprostředkovávají posluchačům také efekty přicházející k uším shora. Pro tyto účely počítají receivery i se zapojením speciálních reproduktorů namířených vzhůru a pracujících s odrazem zvukových vln od stropu místnosti. Režim Dolby Atmos Height Virtualizer umožňuje navíc virtuálně vytvářet tyto zvuky i bez speciálních reproduktorů.

VSX-LX504 a VSX-LX304 jsou první přístroje Pioneer s certifikací IMAX Enhanced, které pracují se zvukovým kodekem DTS:X. Tato kombinace předkládá posluchači speciálně vyladěné zvukové efekty tak, jak je jejich tvůrci zamýšleli posluchači předat a výsledný zvukový mix nabízí i v prostředí domácího kina zvukový zážitek s podpisem IMAX.

Přístroj VSX-LX304 dodává reproduktorovým sestavám výkon 185 W na kanál a AV receiver VSX-LX504 pak 215 W na kanál. Tyto výkony mohou být také směrovány prostřednictvím nových výstupů Powered Zone 2 a Zone 3, aby bylo možné rozvést zvuk pomocí kabelů do reproduktorových sestav v jiné místnosti.

Bezdrátové možnosti a konektivita

Oba nové modely podporují propojení se zařízeními se vstupy HDMI. AV receivery LX504 a LX304 jsou vybaveny sedmi vstupy HDMI a dvěma výstupy, které podporují průchod signálů Ultra HD s HDCP 2.2, 4K/60 Hz, Dolby Vision, HDR10, HLG (Hybrid Log-Gamma), WCG (Wide Color Gamut) a Ultra HD upscaling (1080p až 4K).

Přístroje podporují i moderní bezdrátové technologie, jako je Airplay 2 či Works with Sonos. Ty umožňují zakomponování receiverů do systémů bezdrátového rozvodu hudby v rámci dosahu dané Wi-Fi sítě a kompatibilních přístrojů. Kompatibilita se zařízeními Sonos umožňuje receivery propojit pomocí aplikace Sonos Connect s dalšími odpovídajícími zařízeními a následně řídit přehrávání hudby na jednom z nich nebo na celé skupině pomocí chytrého telefonu. Všechny kompatibilní audio přístroje se při takovém pokynu automaticky zapnou a přepnou na správný vstup.

Automatická kalibrace a optimalizace zvuku v každé místnosti

Systém Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACC) zajišťuje optimalizaci zvuku pro danou místnost. Pomocí speciálního mikrofonu umístěného v nejčastějším poslechovém místě si elektronika prostor změří včetně odrazivosti zvukových vln od stěn a vytvoří optimální akustické prostředí. Díky tomu systém automaticky kompenzuje rozdíly ve velikostech reproduktorů a různé vzdálenosti od stěn.

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a ceny

Nové AV receivery Pioneer VSX-LX504 a VSX-LX304 jsou na našem trhu k dostání za doporučenou koncovou cenu 33 000 Kč (VSX-LX504), respektive 22 000 Kč (VSX-LX304).

Byl pro vás článek přínosný?