Hlavní navigace

Dva nové iPady již teď v lednu?

2. 1. 2012

Sdílet

 Autor:
Apple podle nových informací na konferenci iWorld (dříve Macworld Expo) 26. ledna 2012 představí ne jeden, ale hned dva iPady.

Informoval o tom server DigiTimes s tím, že dva modely doplní stávající iPad 2, aby Apple mělo na trhu s tablety pokrytí v oblasti low-endu, mainstreamu i high-endu. Současný iPad 2 bude přímo konkurovat Kindle Fire od Amazonu, což znamená, že půjde o nejlevnější (low-end) tablet Applu. Tomu lze jen s těží uvěřit, neboť v takovém případě by Apple muselo značně snížit cenu svého tabletu - Kindle Fire se prodává za 199 dolarů, zatímco iPad 2 za 499 dolarů.

Oba dva nové modely budou mít stejně jako iPad 2 9.7palcový displej, na rozdíl od něj však nabídnou rozlišení 2048 x 1536 pixelů a k lepšímu osvětlení displeje budou použity dvě LED diody. Většinu displejů bude pro Apple vyrábět Sharp, některé však půjdou z továren LG. Nové iPady bude pohánět čtyř-jádrový procesor A6 (vyrábět jej bude Samsung). Mnoho dalších informací o nových zařízeních zatím dostupných není, ví se pouze, že budou opatřeny lepším fotoaparátem a dvakrát tak výkonnou baterií, než má iPad 2 (14 000mAh).

Byl pro vás článek přínosný?