Hlavní navigace

Dvousimkový Xtreamer Aiki 4 s výkonnějším procesorem

19. 3. 2013

Sdílet

 Autor: ConQuest
Společnost ConQuest entertainment uvádí ve spolupráci s korejskou společností Xtreamer na český trh již druhý chytrý telefon od této značky. Xtreamer Aiki 4 přináší oproti svému předchůdci menší 4“ úhlopříčku displeje a výkonnější procesor.

Společnost ConQuest entertainment uvádí ve spolupráci s korejskou společností Xtreamer na český trh již druhý chytrý telefon od této značky. Xtreamer Aiki 4 přináší oproti svému předchůdci menší 4“ úhlopříčku displeje a výkonnější procesor.

Xtreamer Aiki 4Nadále se však jedná o dual SIM telefon. Konektivitu zajišťuje Wi-Fi a nechybí ani podpora rychlých datových sítí. Na výběr je mezi klasickou černou i bílou barevnou variantou. Xtreamer AiKi 4 je již druhým počinem značky Xtreamer v oblasti chytrých telefonů. Oproti předchozímu modelu Xtreamer Aiki disponuje, jak již název napovídá čtyřpalcovým displejem a je tedy mířen všem uživatelům, kteří se poohlíží po menší úhlopříčce. Rozlišení přesto zůstalo stejné.

Nadále ale zůstává možnost umístit zároveň dvě SIM karty. V jediném zařízení tak můžete mít zároveň pracovní i služební telefonní číslo a dle potřeby si nastavovat použití jednotlivých SIM karet. Jednu si můžete nastavit na příchozí volání přes GSM, zatímco druhou třeba pro internet přes datové sítě GPRS / EDGE / WCDMA / UMTS / HSPA.

Xtreamer Aiki 4 je vybaven operačním systémem Android ve verzi 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Aplikace se mohou instalovat a aktualizovat přítmo z Google Play. Technicky zdatným uživatelům a vývojářům navíc Xtreamer ponechává otevřený root, takže je možné systém upravovat k obrazu svému. V souvislosti s tím podporuje telefon také rychlou obnovu do výchozího stavu.

Xtreamer Aiki 4Uvnitř Aiki 4 tepe nově dvou jádrový procesor MTK6577 taktovaný na 1.2 GHz vyvinutý speciálně pro Dual SIM telefony. Xtreamer proto zvládá plynulé přehrávání i Full HD videa a poradí si i se záznamem videa v HD rozlišení s využitím 5 Mpx kamery s přisvícením. Dostatečnou výdrž zabezpečuje akumulátor s kapacitou 1 600 mAh. Pro aplikace je připravena interní paměť o kapacitě 4GB. Pro ukládání většího objemu dat a multimediálního obsahu pak můžete využít slot na microSD s podporovanou kapacitou až 32 GB.

příloha_ovladnete_sva_data

K připojení k místní bezdrátové síti je připravena Wi-Fi s podporou Wi-Fi Hotspot (Wireless Router). Aiki tak můžete ve spojení s připojením k mobilním datovým sítím použít jako Wi-Fi router pro svůj přenosný počítač. S jiným telefonem můžete samozřejmě telefon propojit přes Bluetooth. K propojení s počítačem nebo nabíjení slouží standardizovaný Micro 5-PIN USB kabel, který najdete i v jiných soudobých smartphonech. Pro snadné připojení sluchátek je přítomný běžný 3.5 mm jack.

Doporučená koncová cena chytrého telefonu Xtreamer Aiki 4 činí 4 990 Kč s DPH. Na český trh je uváděn právě nyní. Více informací o chytrých telefonech a multimediálních přehrávačích značky Xtreamer naleznete na www.b2b.cqe.cz.

Byl pro vás článek přínosný?