Hlavní navigace

DXC Technology: Digitální transformaci v roce 2019 ovlivní digitální projekty a decentralizace

Sdílet

 Autor: © Olivier Le Moal - Fotolia.com
Mezi šest nejdůležitějších digitálních trendů, které podle společnosti DXC Technology budou hýbat firemním světem, patří vedle ambiciózních digitálních projektů i širší nasazování platforem internetu věcí či zavírání firemních datových center.

Společnost DXC Technology zveřejnila svůj odhad šesti trendů, které v roce 2019 ovlivní digitální transformaci. Podle poskytovatele IT služeb se tento rok ponese především ve jménu inovativních digitálních projektů a decentralizovaných aplikací.

DXC Technology upozorňuje, že vlivem digitálních strategií se rychle mění svět podnikání. „Lídři firem by proto měli pečlivě zvážit, jak budou tyto trendy ovlivňovat digitalizaci v jejich podniku,“ podotýká Bedřich Max Luft, generální ředitel DXC Technology CZ.

A o které konkrétní trendy podle DXC Technology půjde?

1) Podniky budou vyhledávat ambiciózní digitální projekty

Společnost uvádí, že v roce 2019 budou na digitálních základech vznikat zcela nové firmy, podnikatelské modely i technologie. Pro docílení efektivní digitální transformace stávajících firem bude podle DXC Technology důležité nastavit jednotnou digitální strategii, která půjde napříč firmou od výroby až po IT.

2) Podniky budou přecházet na platformy IoT nové generace

Chytrá zařízení se podle DXC Technology stanou v roce 2019 hnacím motorem pro nasazování platforem internetu věcí (IoT) nové generace. Firmy díky nim získají velké množství specifických podnikových dat pocházejících právě z internetu věcí.

DXC Technology podotýká, že analýzou těchto informací pak firmy dokážou odhalit nové vztahy a vazby, které následně mohou pomoci k vytvoření propracovanějšího firemního rozhodování a zajistit tak lepší podnikatelské výsledky.

3) Přesun centra dění k uživatelům přinese decentralizaci

Společnost uvádí, že v roce 2019 bude v oblasti IT pokračovat budování všudypřítomné inteligentní IT infrastruktury, která staví na decentralizovaném prostředí, platformách pro internet věcí, umělé inteligenci, rozšířené a virtuální realitě, blockchainu a dalších podobných technologiích nezávislých na jedné centrální autoritě.

Firmy budou podle DXC Technology hledat nové způsoby, jak tento „Matrix“ využít, což bude zahrnovat i vývoj decentralizovaných aplikací, které budou schopny se přizpůsobit individuálním potřebám zákazníků.

Společnost zdůrazňuje, že tento přesun technologií blíže ke koncovým uživatelům přenese moc a sílu od několika centrálních hráčů k mnoha menším účastníkům. Posun k bezserverovým architekturám umožní provozovat velmi malé a specifické aplikace v prostředích jako jsou chytré hodinky či náramky.

4) Podniky vstupují do doby informačního osvícenství

Získávání informací bude podle DXC Technology klíčovou schopností všech firem. Správná nabídka služeb, vytvořená správnými algoritmy, daty, infrastrukturou a nastavením, totiž podle poskytovatele IT služeb může přinést nové zdroje příjmů.

5) Přísnější pravidla pro ochranu osobních údajů promění zákaznickou zkušenost

DXC Technology se domnívá, že přísnější ochrana osobních údajů zákazníků přinutí firmy změnit digitální strategie, jelikož podniky budou muset stavět své ekosystémy už od začátku tak, aby vyhovovaly požadavkům na ochranu osobních údajů, bezpečnost a analytiku.

6) Firmy začnou zavírat svá datová centra

DXC Technology v neposlední řadě uvádí, že tím, jak se bude přijímání a zpracovávání dat dále přesouvat do cloudu, začnou podniková datová centra ztrácet význam.

Společnost se domnívá, že aby firmy fungovaly efektivněji a vytěžily ze svých dat co nejvíce, začnou svěřovat výpočetně náročné operace veřejným poskytovatelům cloudu.

příloha_ovladnete_sva_data

Ti totiž disponují masivním širokopásmovým připojením a strategicky umístěnými datovými centry. Tento trend bude podle DXC Technology patrný i v dalších třech až pěti letech, kdy bude přechod na cloud nahrávat technologiím, jež už budou na fungování v něm připravené.

Zdroj: DXC Technology

Byl pro vás článek přínosný?